Big Bang

Páginas: 8 (1972 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2014
‘UNA PETITA HISTÒRIA PER ENTENDRE L’UNIVERS’ (Humbert Reeves)
1. Quines evidències recolzen la teoria del Big Bang? Quins fòssils estudien els astrònoms?
Els fòssils que estudien, es tracten de les radiacions emeses en determinats períodes de la vida de l’ Univers. O fins i tot varietats d’àtoms generades a partir d’esdeveniments còsmics concrets.
Les evidències que recolzen a la teoria delBig Bang són: que l’ Univers està en expansió i que s’està refredant.
Llavors Glamow , per confirmar aquesta hipòtesi, va arribar a la conclusió que si el Big Bang va realment existir, encara hi hauria d’haver avui dia una forma de radiació invisible per als nostres ulls, però detectables amb un radiotelescopi. Finalment, al 1965 es van descobrir.

2. Què vol dir la frase ‘veure lluny és veureel passat’?
Els astrònoms tenen a la seva disposició . Aquesta tècnica els permet observar en directe el passat del cosmos. Per exemple, per saber com era l’Univers en el moment del naixement del Sol (fa 4.500 milions d’anys), n’hi ha prou amb observar els astres que estan a 4.500 milions d’anys. D’aquesta forma poden reconstruir la història del Univers.

3. Que va descobrir Hubble? Quinesimplicacions va tenir el seu descobriment?
Va descobrir que les galàxies no romanen immòbils en l’espai. Sino que es desplacen les unes amb relació a les altres, allunyant-se. I com més llunyanes són, més ràpid s’allunyen. Implicant així que, en el passat, estaven més properes i en el futur estaran cada cop més separades.

4. Com podem saber l’evolució futura del Sol?
El cel és ple de milionsd’estrelles de totes les edats: estrelles joves, a meitat de vida com el Sol i estrelles mortes. Tenim davant nostre totes les etapes de la vida dl nostre astre sense haver d’esperar els milions d’anys que li queden de vida


5. Explica el comportament el comportament actual de l’Univers fent servir la metàfora del ‘pastís de panses’.

Es compara la expansió de l’Univers al comportament deun púding de panses al forn on, en inflar-se la massa, fa que amb el seu moviment les panses s’allunyin unes de les altres. Si imaginem que la nostra galàxia està instal·lada en una de les panses, veuríem que les panses més properes es mouen més lentament i les més llunyanes es desplacen molt més ràpidament. Però totes s’allunyarien en un gran moviment de conjunt (expansió).

6. Que vol dir lafrase ‘som pols de les estrelles’?
Que els àtoms que formen el nostre cos van néixer als estels. En aquest sentit, les estrelles són les besàvies de tots els humans de totes les èpoques i de tots els éssers vius del món. Després de la mort, els àtoms del nostre cos tornen a la terra dels cementiris. En fi, que els àtoms no moren, sino que són contínuament reciclats.



7. Com podem mesurar ladistància a la què es troba un astre proper?
Per mesurar les distàncies al sistema solar s’utilitza l’eco de la llum.
Actualment, s’envia un raig radar (semblant una llum) fins a la superfície del astre determinat, i el seu eco torna en un temps determinat. Però, es clar, aquest temps indica el temps total que tarda l’eco a arribar al astre i tornar fins al nostre planeta, per tant, l’hem dereduir a la meitat.

8. Quin argument fan servir alguns físics per defensar la idea del ‘multivers’?
Creuen que es possible la existència de altres universos que no siguin fèrtils, es a dir, que no es regeixin amb les mateixes lleis que el nostre. Aquest fet, suposaria que aquests universos es refredarien, es diluirien, s’enfosquirien igual que el nostre però continuarien sent estèrils. D’aquestaforma, els investigadors diuen que si són capaços de fer-se preguntes, és simplement perquè, d’entre tots els universos que existeixen, vivim en un Univers fèrtil.

9. Què son els forats negres? On els podem trobar? Com els podem detectar?
Un forat negre és un astre tan compacte que res no pot escapar d’ell. Fins i tot la llum hi torna. Tot el que cau en ell no en torna a sortir. Es com una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Big Bang
  • el big bang
  • El Big Bang
  • El Big Bang
  • Big bang
  • ’El Big Bang’’
  • big bang
  • big bang

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS