BiliousbumpWork

Páginas: 5 (1140 palabras) Publicado: 23 de abril de 2013
Dissenya el teu home studio


"Manual del estudio de grabación" i Capítols 4 i 5 de la "Introducción al sonido y la grabación"

El primer es tracta d'un llibre que està destinat a persones que tinguin la intenció d'iniciar-se en el món del so. Desde el meu punt de vista és útil per gent que vulgui montar un estudi casolà, acabar de pulir conceptes i gent que es dediqui al món de la músicaen directe, ja sigui un grup que vulgui millorar el so dels seus concerts o algú que vulgui ser tècnic de so de directes. És un llibre complert que ens mostra el funcionament i les característiques dels aparells que, amb els coneixements adequats, ens permetran realitzar grabacions, produccions, sonoritzacions, etc. El manual primerament es centra en elements d'estudi, tot i que posteriormentenfoca també lalguna part corresponent a la grabació en directe, ja que primerament hem d'assolir els conceptes de l'estudi que posteriorment són simultàniament utilitzats en directe. Els capítols del segon llibre complementen al primer en l'apartat de microfonia i altaveus.

Si fem un anàlisis del manual, podem veure que aquest, en la primera part, es centra en diferents subgrups: la taula demescles, el midi, processadors de dinàmica, el compressor, porta de soroll, reverb, potència de greus. En la segona part, trobarem alguns apartats, com el de feedback, que també ens trobarem en la grabació en viu, trobem: el feedback, conexions, afinar la bateria i sonoritzar la bateria, a part d'un diccionari de vocabulari tècnic situat a les últimes pàgines del llibre. Amb aquest total d'onzesubgrups complementats amb el corresponent diccionari i els capítols 4 i 5 del segon llibre podem dir que assoliríem una base prou consistent com per iniciar les nostres primeres grabacions i produccions.

Per començar, la taula de mescles és l'element principal de la cadena de grabació, ja que sense ella no podríem grabar diferents pistes simultàniament i les grabacions en directe i les de bateriano serien possibles. En el manual ens mostren totes les seves part i ens donen unes pautes sobre conexions i com realitzar una pràctica i bona mescla. Pel que fa a les connexions, existeixen dos formes bàsiques de transport de senyal: les balancejades i les no balancejades. A part, ens trobem amb els diferents tipus de connectors: XLR, RCA, jack i altres com podrien ser els connectors de seguretatd'altaveus de directes. Tota aquesta informació ens serà útil a l'hora de conectar-ho tot amb els nostres altaveus i micròfons.

En el segon llibre ens classifiquen els micròfons segons el tipus de transductor (bobina, cinta, condensador) i la seva direccionalitat (omnidireccional, carioide, hipercarioide, bidireccional...), tot i que ens podem trobar micros que puguin funcionar amb diferentsrespostes. Alguns d'ells com els de condensador necessiten una alimentació externa (Phantom 48V). Respecte als altaveus, ens els classifiquen per tipus, ens defineix les parts i ens parlen de les seves característiques. Aquests aparells aniran conectats a la taula de mescla i són molt importants de cara a la grabació i la mescla.

Un cop tenim tot conectat podem continuar parlant del midi i elsprocessadors de dinàmica. Per una banda, el midi ens complementarà la grabació acústica, ens permetrà combinar la grabació amb el midi per donar més calitat a la producció. En el primer llibre també ens parla de tots els aspectes que poden definir un midi, ja sigui la velocitat, el pitch, la duració, la nota, etc. Per altra banda, ens trobem amb els processadors de dinàmica (compressor,limitador, porta de soroll...) que ens ajudaran a controlar la dinàmica automàticament i millorar la mescla. El manual té dos capítols, un per el compressor i l'altre per la porta de soroll, on ens detallen els seus controls, les funcions i com utilitzar-los en cada cas.

Altres aspectes als que donem molta importància en la mescla són el reverb i els greus. El reverb és probablement l'efecte més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS