bio examen

Páginas: 3 (614 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2013

ACTIVITATS BIOLOGIA

HISTÒRIA DEL DESCOBRIMENT DE LES CÈL·LULES

Llegeix la introducció. Fes una cerca (Llibre de text, Internet, ...) i contesta les preguntes i la gran pregunta. Finalmentemplena la conclusió. Feu un document de Word i adjunteu-lo a la tasca del moodle per tal que el corregeixi el professor.

INTRODUCCIÓ
El nostre ull no pot veure les cèl·lules perquè sónextremadament petites. Així, doncs, no es van poder observar fins que es van construir els primers microscopis

PREGUNTES
1. Qui va ser el primer científic en utilitzar la paraula “cèl·lula”? Va ser RobertHooke.
2. D’ on era aquest científic? Va néixer a Freshweter el 18 de juliol de 1635 i va morir a Londres el 3 de març de 1703. Era un científic anglès, d’Anglaterra.
3. Quin material va observarquan va utilitzar aquest terme? Va observar una fina làmina de suro.
4. Per què va utilitzar la paraula “cèl·lula” per anomenar allò que va observar? Li va donar aquet nom perquè va veure unes petitescel·les geomètriques, semblants a les d’un rusc d’abelles.
5. Com es diu el llibre on va publicar les observacions que va fer amb el microscopi que ell mateix va construir? Es va dir Micrographía,on hi ha 50 observacions microscòpiques i telescòpiques amb un dibuix detallat fet a mà.
6. Quin any el va publicar? En 1665.
7. Com era el microscopi que va construir? Adjunta una imatge d’aquellmicroscopi.
Era fet a mà per ell, molt simple però eficaç, constava de dues parts una que produïa llum i l’altre on era el tub amb diferents cristalls d’augment per on mirava.


8. Pots aconseguiralguna imatge del que va veure pel microscopi quan va utilitzar la paraula “cèl·lula” ?










9. Una altre personatge que va dedicar-se a observar i descriure cèl·lules vives va serAntonie Leeuvenhoohe. D’on era? Quines aportacions va fer a la microscopia i a la observació de les cèl·lules? Antonie Leeuwenhonek va néixer en els Països Baixos (era holandès) el 24 d’octubre de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • examen bio
  • yeli examen de lapso de bio
  • PRACTICA EXAMEN BIO II
  • RESUMEN EXAMEN BIO
  • Examen bio
  • Derecho Examen Bio
  • resum bio primer examen
  • Bio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS