Biocontrucció

Páginas: 4 (783 palabras) Publicado: 10 de enero de 2012
BIOCONSTRUCCIÓ:
Es considera bioconstrucció tot edifici que hagi estat fet amb materials de impacte ambiental reduït, recilat o fàcilment extret mitjançant mecanismes de baix cost.

Molta gentpensa que la bioconstrucció és un concepte recent i modern que ha sorgit amb les noves tecnologies, però s'equivoca. La biocontrucció existeix desde fa anys encara que la gent que hi vivia no comptavaamb els luxes de les cases actuals, sinò que eren construccions de fusta, pedra o fang que donaven refugi al seu habitant, i el que és més, moltes d'aquestes construccions s'han mantingut amb bon estatfins als nostres temps.

Actualment però, els avenços en els estudis de les noves energies i nous materials han permès que aquestes construccions puguin tindre els mateixos luxes que els d'una casano ecològica. No fa falta renunciar a la comoditat i al comfort per a fer que casa nostra sigui respectuosa amb el nostre planeta, però per a poder fer que això sigui possible és necessàri seguirl'anomenat “Decàleg de la bioconstrucció” que consisteix en tenir en compte els següents factors:
Ubicació adecuada: En primer lloc a l'hora de pensar en una biocontrucció cal estudiar el terreny enel que es situarà, ja que es buscarà allunyar-la de contaminacions elèctriques, químiques o d'aquest estil. De tot aquest estudi s'encarrega la geobiologia, que és la ciència que estudia l'ambiententre l'home i la Terra.
Integració al seu entorn més pròxim: S'ha de pensar en que s'integrarà la construcció dintre del medi, és a dir, l'habitatge haurà de ser respectuós amb el medi on es situarài per tant la idea no és ocupar sinò integrar.
Disseny personalitzat: El futur habitant de la construcció haurà de tenir en compte les seves necessitats per a poder suplir-les de la millor manerai així fer la seva estancia comfortable. Per ajudar a que l'habitatge sigui saludable és important la decoració i els colors que s'aplicaràn.
Orientació adecuada i distribució de l'espai:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS