Bioelementos

Páginas: 4 (772 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
TEMA 1 LA QUÍMICA DE LA MATÈRIA VIVA I EL SEU ESTUDI

1.-CONCEPTE DE BIOELEMENTS

Es denominen bioelements aquells components químics que formen part dels essers vius. Els bioelements es podentrobar en proporcions molt variables i sovint molt petites. I es classifiquen en bioelements primaris, secundaris i oligoelements en funció de la abundància en que els trobem.

2.-BIOELEMENTS PRIMARISSón els bioelements majoritaris de la matèria viva. Apareixen en una proporció mitjana del 96% en la matèria viva.

Els bioelements primaris són el carboni ( C ), l'hidrogen (H), l'oxigen (O), iel nitrogen (N). El sofre (S) i el fòsfor (P) també són considerats bioelements primaris, però no sempre, hi ha científics que els consideren bioelements secundaris.

Els bioelements primaris formenentre ells enllaços covalents molt estables. El carboni, el oxigen i el nitrogen poden formar enllaços dobles o triples.
El carboni es el element més important, ell pot tindre quatre enllaçoscovalents al seu voltant.
Els bioelements primaris a més, faciliten la adaptació dels essers vius al camp gravitatori terrestre, ja que són els elements més lleugers de la natura.

3.- BIOELEMENTSSECUNDARIS.

Els bioelements secundaris apareixen en una proporció pròxima als 3,3%. I el calci ( Ca), el sodi (Na), el potassi (K), el magnesi (Mg) i el clor (Cl) formen part d'aquest grup.

El calciforma part de l’estructura esquelètica i en forma iònica intervé en la contracció muscular, coagulació sanguínia i transmissió del impuls nerviós.
El sodi es un catió abundant en el mediextracel·lular, és necessari per a la conducció nerviosa i la contracció muscular.
El potassi és el catió més abundant a l’interior de les cèl·lules; és necessari per a la conducció nerviosa i la contracciómuscular.
El magnesi forma part de la molècula de la clorofil·la, i en forma iònica actua com a catalitzador, juntament amb els enzims en moltes reaccions químiques del organisme.
El clor és el anió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bioelementos
  • bioelementos
  • bioelementos
  • Bioelemento
  • bioelementos
  • Los Bioelementos
  • Bioelementos
  • Bioelementos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS