Biofísica

Páginas: 2 (456 palabras) Publicado: 4 de octubre de 2014
COMPARACIÓ: Els contractes (Hobbes v.s. Locke)

El contracte consisteix en un acord, un pacte tàcit per a sortir de l'estat de natura i, així, constituir un poder polític que permeti als ciutadansatènyer allò que els mancava en aquest estat. Contracte del qual tenim dues propostes: per una banda la de Hobbes i, per l'altra, la de Locke; les quals entre elles tenen certes similituds i certesdivergències.

Certes similituds com que ambdós contractes són el pas posterior a l'estat de natura i el pas previ a la convivència en societat de l'home natural. També podem dir que ambdós sóncreats en vistes a la preservació de quelcom mitjançant una autoritat, un poder polític o govern.

Certes divergències referents a la finalitat última d'aquests ja que, segons Locke, és assegurar laconvivència a través de la preservació dels drets naturals (propietat, llibertat i vida) i, en canvi, per a Hobbes, l'última finalitat és la d'assegurar la vida de l'home. I, d'altres diferènciesreferents a les característiques del poder constituït car, per a Locke, és un poder que ha pactat i, per tant, també ha de complir la seva part del tracte perquè els ciutadans únicament han cedit part delsseus drets (els de jutjar i castigar) i el govern està al servei d'aquests. Al contrari que per a Hobbes, qui considera que és un poder que no ha pactat ergo ell mateix és el resultat del pacte i noestà obligat a complir res i, a més a més, diu que els ciutadans han cedit tots els seus drets i estan sotmesos al poder. Referent al poder constituït, diu Locke que és un poder que representa lamajoria ciutadana, que els ciutadans tenen el dret de revocar-lo si incompleix la seva part del tracte i que aquest ha d'estar diferenciat entre poder legislatiu i federatiu per tal de no esdevenirabsolut ni arbitrari. En contraposició, Hobbes afirma que és la pròpia natura la que no permet un govern més democràtic (no representa a la majoria ciutadana), els ciutadans no tenen dret a rebel·lió i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biofisica
  • Biofisica
  • Biofisica
  • biofisica
  • Que Es Biofisica
  • biofisica
  • Biofisica
  • Biofisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS