Biografía de Hitchcock

Páginas: 4 (769 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2013
ALFRED HITCHCOCK
Alfred Joseph Hitchcock va nèixer a Leytonstone, Londres, el 13 d’agost de 1899 i va morir a Bel Air, Los Ángeles, el 29 d’abril de 1980. Va ser el tercer i últim fill delmatrimoni de William Hitchcock (1862-1914) i Ellen Kathleen (1863-1942), dos comerciants de classe mitjana de rigorosa educació catòlica.
La seva estricta educació va fer que el petit Alfred fos un nen tímidi apocat. El 1906, la família es va haver de traslladar a Stepney, on Hitchcock va entrar al col·legi jesuïta de Sant Ignasi, però, a causa de la mort del seu pare va haver d'abandonar-lo en 1915 percomençar a treballar en la Companyia telegràfica Henley. Hitchcock sempre va ser un gran admirador de Charles Dickens i Edgar Allan Poe i un amant del cinema, especialment després d'haver vist Elnaixement d'una nació de David Wark Griffith.
Va ser director de cine i productor birtànic. Va ser pioner en moltes de les tècniques que caracteritzen els gèneres cinematogràfics del suspens i elthriller psicològic. Després d’una exitosa carrera en el cinema britànic en pel·lícules mudes i en les primeres bandes sonores (li van portar a ser considerat el millor director d’Anglaterra), Hitchcock vatraslladar-se a Hollywood en 1939.
Hitchcock va configurar un estil cinematogràfic distintiu i molt reconeixeble. Va ser innovador en l’ús de la càmera per imitar la mirada d’una persona, empleavaenquadres per provocar ansietat, por o empatía i va desenvolupar una nova forma de montatge fílmic. Cal destacar que sempre feia aparicions d’ell mateix a les seves produccions.
Les seves històriessolen ser protagonitzades per fugitius de la llei i les seves actrius protagonistes solen ser rosses. Moltes de les seves pel·lícules presenten girs argumentals en el desenllaç i trames perturbadores quees mouen entorn a la violencia, els assassinats i el crim. Amb freqüència, els misteris que articulen les trames no són res més que cimbells que serveixen per fer avançar la historia pero no tenen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hitchcock
  • Hitchcock
  • Alfred Hitchcock
  • La soga hitchcock
  • Alfred Hitchcock
  • Alfred Hitchcock
  • Vértigo, de Alfred Hitchcock
  • HITCHCOCK

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS