Biografia adolphe quételet

Páginas: 2 (484 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2010
LAMBERT ADOLPHE JACQUES QUÉTELET
(1796-1874)

Lambert Adolphe Jacques Quételet va néixer a Gante (Bèlgica) el 22 de Febrer de 1796.
Va ser astrònom, naturalista, matemàtic, sociòleg iestadístic.
Va cursar els estudis primaris a la seva ciutat natal i l’any 1814 va començar a donar classes de matemàtiques en aquest.Poc temps després va passar a donar classes a La universitat de Gante on l’any 1819 va rebre el seu primer doctorat en matemàtiques.

Bora l’any1820 va començar a treballar amb el govern on va ajudar a millorar la forma d’interpretar dades de cens. Va treballar amb dades sobre criminologia, mortaldat, .. per tal de fer estudis demogràfics.L’any 1823 va ser designat per ocupar la càtedra de matemàtiques a l’Ateneu de Bruselas fins que va marxar a París a estudiar astronomia.

En el seu retorn a Bruselas el 1828, va establir unobservatori d’astronomia demanat pel govern belga en el que va estudiar amb dades estadístiques, geofísiques i meteorològiques, la pluja, els meteorits, etc.

Des de l’any 1834 va servir com a secretari dela Reial Acadèmia Belga i durant aquests anys va ser quan va fer les seves dues obres mes importants que el van fer encara més conegut.
L’any 1835 va publicar una d’aquestes dues obres anomenadaFísica social o Assaig sobre el desenvolupament de les facultats de l’home. La qual el va fer conegut ja que el van criticar per aplicar els mètodes estadístics a les ciències socials. I en la que vaplasmar la seva visió d’home normal (l’homme moyene).
I l’altre obra d’aquestes conegudes la va publicar l’any 1871 i s’anomenava La antropometria, o mesura de les diferents facultats de l’home. Aquestaobra va suposar molt ja que va significar el descobriment de la antropometria i dins d’això el descobriment de IMC.
L ’índex de massa corporal (IMC) va resultar ser un càlcul que permetia avaluar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adolphe quetelet
  • Adolphe quetelet
  • adolphe quetelet
  • biografia de adolph hittler
  • biografia adolph frank
  • Quetelet
  • Quetelet
  • Adolph Hittler

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS