Biografia Ana Frank

Páginas: 4 (816 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2014
FITXA NÚMERO 1

BIOGRAFIA ANA FRANK

Anne Frank, nasqué el 12 de juny de 1929 a Frankfurt del Main, Alemanya. Era la segona filla d'Otto Heinrich Frank (12 maig de 1889-19 agost 1980) i d'EdithHolländer (16 gener de 1900-6 gener de 1945). Tingué una germana, Margot (16 febrer de 1926- mes de març de 1945).
La família visqué en una comunitat mixta de ciutadans jueus i no jueus, i les nenescresqueren amb amics de confessió catòlica, protestant i jueva. Els Frank eren jueus alemanys reformistes: practicaven moltes de les tradicions de la fe jueva, però sense observar el conjunt delscostums. De la família, Edith era la més aplicada en la pràctica de la religió. Otto Frank, antic oficial alemany condecorat durant la Primera Guerra Mundial, volia continuar els seus estudis i posseïauna important biblioteca. Els pares es preocuparen de desenvolupar i donar suport a les lectures de les seves filles.
El mes de març de 1933 se celebraren les eleccions per renovar el consellmunicipal de Frankfurt que permeteren que el partit nazi d'Adolf Hitler prengués el poder. Amb aquest ambient polític, les manifestacions antisemites van succeir-se immediatament, i els Frank van començar atémer per la seva seguretat si restaven a l'Alemanya nazi. Més tard, el mateix any, Edith i les nenes van tornar a Aquisgrà per viure amb Flor Holländer, la mare d'Edith. Otto Frank es quedà aFrankfurt, però després de rebre una oferta per un assumpte de negocis a Amsterdam, organitzà i preparà la rebuda de la seva família.
Otto Frank començà a treballar a Opekta Works, una societat que venia lapectina extrecta de les fruites, i trobà un pis a Merwdeplein, als afores d'Amsterdam. El febrer de 1934, Edith i els nens van arribar a Amsterdam i les dues filles foren inscrites a l'escola. Margotfou inscrita en una escola pública i Anne en una de Pedagogia Montessori. Margot destacà en aritmètica i Anne descobrí les seves aptituds per la lectura i per l'escriptura. Anne i Margot tenien dues...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BIOGRAFIA ANA FRANK
  • Biografía completa de Ana Frank
  • Resumen Biografía Ana Frank
  • Biografia de ana frank
  • Biografia De Ana Frank
  • Biografía Completa de Ana Frank
  • Biografia De Ana Frank
  • biografia de ana frank

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS