Biografia joan alcover

Páginas: 3 (599 palabras) Publicado: 12 de junio de 2011
Joan Alcover i Maspons neix a Palma de Mallorca, el 1854. Estudià a l'Institut Balear, on es trobarà amb el poeta Miquel Costa i Llobera, l'escriptor Joan Lluís Estelrich i el polític Antoni Maura.Tendrà també per professor el poeta romàntic Josep Lluís Pons i Gallarza del qual a prendrà l'elegància, la serenitat i el bon gust presents a la seva poesia, a més hi sembrarà la llavor humanistà quellavors florirà en l'autor.

L'any 1869 inicià la carrera de Dret a Barcelona, on entrà en contacte amb el moviment de la Renaixença. Fou aquí quan comença la seva producció poètica, tant encastellà com en català. Al 1877 guanyà un premi extraordinari als Jocs Florals de Barcelona del poema La Creu.
Rosa Pujol i Guarch fou una jove veinada de l'escriptor que l'enamorà. Es llicencià en DretCivil i Canònic i al 1878 s'instal·là definitivament a Mallorca. Contragué matrimoni amb la barcelonina, i comença a exercir d'advocat.Tendrà tres fills. Durant aquest període ingressa a les files delPartit Liberal d'Antoni Maura i és elegit regidor de l'Ajuntament de Palma.Al 1887, la seva dona mor víctima d'una paràlisi cerebroespinal. Aquest fet marcarà tota la seva poesia posterior.

Entreel 1887, any en què mor la seva dona i 1901, any en què mor la seva filla Teresa, publicà llibres de poemes només en castellà, alguns deixaran endivinar la qualitat de poesia que arribarà a assolirposteriorment però així i tot no tendran gaire interés literari. Amb l'experiència amarga del dolor per la pèrdua de la dona i la filla, redescobreix la llengua pròpia, el català com a eina d'expressiódels sentiments més profunds. Les campanyes idiomàtiques de Joan Alcover i l'èxit inesperat d'uns poemes catalans fets per encàrrec com La serra, homenatge a Miquel Costa i Llobera, i La relíquia,petició de Santiago Rusiñol per a un àlbum, l'animen a continuar la producció poètica exclusivament en català. D'altra banda, el desengany polític en l'experiència com a diputat li faran revisar en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografia de Joan Alcover
  • Comentari Desolació de Joan Alcover
  • Joan alcover i la balanguera
  • Comentari literari Joan Alcover
  • LA BALANGUERA JOAN ALCOVER
  • Joan Alcover
  • Joan alcover
  • BIOGRAFIA Joan Miró

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS