Biografia y filmografia

Páginas: 4 (912 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2011
BIOGRAFIA
Nascut el 18 de desembre de 1946 a Cincinnatti, Ochio ( E.E.U.U)
Fill del major ingenier electrònic Arnold Spielberg i de la concertista de piano Leah, jefa també de un restaurant en laciutat de Los Angeles. Té tres germanes.
A causa dels trasllats laborals del seu pare, Steven Spielberg va residir en diferents estats nord-americans durant la seva infantesa i adolescència.
Deformació autodidacta, va començar a rodar curts al començament dels anys 60 (debutant amb un film de l'oest titulat “*The *Last *Gun”) fins que als 18 anys va dirigir i va escriure el seu primerllargmetratge, “*Firelight” (1964), un extens títol de ciència-ficció basat en una història ideada per la seva germana Nancy (qui també apareix com a actriu en la pel·lícula) que va aconseguir ser projectatcomercialment en un cinema de *Phoenix, ciutat en la qual va residir durant la seva joventut.
En 1965 els seus pares es van divorciar i Spielberg, qui sempre va mantenir en aquesta primera etapa de laseva vida una relació distanciada amb el seu pare, es va mudar amb la seva mare i germanes a Califòrnia, situant-se a la ciutat de Los Angeles, la meca del cinema mundial.
En L.A. Steven Spielberg vaintentar ingressar sense èxit a la Universitat de Southern Califòrnia per estudiar cinematografia. Després de dues temptatives infructuoses, va aconseguir ser admès a la Universitat de l'Estat deCalifòrnia en Long Beach, un centre de menor prestigi que la seva primera opció del que va sortir en 1968 sense haver finalitzat la carrera. L'any 2002 rebria finalment la seva diploma de graduació.
En1969 va estrenar “*Amblin” (1969), un curt que va guanyar un premi en el Festival d'Atlanta i va aconseguir cridar l'atenció de la Universal, qui li va oferir un contracte per treballar en el seuapartat televisiu, aconseguint dirigir a la mateixa Joan Crawford en la sèrie “Night *Gallery”.

El títol del curtmetratge “Amblin” posteriorment batejaria la seva primera productora cinematogràfica....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografia y filmografia de norma lazareno
  • Filmografia y biografia de woody allen
  • Tim Burton. Biografia y filmografia.
  • Biografía y filmografia de john williams
  • Filmografias
  • filmografia
  • filmografia
  • Filmografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS