Biografia

Páginas: 2 (332 palabras) Publicado: 12 de enero de 2011
BIOGRAFIA DE BERNARD ACOUTURIER:

Benard Acouturier: va néixer el 1934 en un poble França(Tours).Els seus pares eren educadors i practicaven la pedagogia Freinet,aquesta pedagogia dóna moltallibertat al infant. Després del batxillerat Acouturier va estudiar per ser professor d’educació física,i va troba un professor que el va marca el Dr.Le Boulch .Acouturier pel que més s’interessa són elstreballs d’anàlisis del moviment i de la psicomotricitat,arrel d’aquí descobreix Freud,Dolto ;ajurriaguera i grans pedagogs com Montessori,Dewey,Decroly,Freinet,Makarenko , Neill.
Va començar atreballar a Lió com professor d’educació física però se’n va adonar que no li agradava aquesta professió que estava massa orientada cap a l’esport. El van cridar d’un equip que reeduca als infants sords idecideix orientar la seva carrera cap a infants amb dificultats ,va investigar al mateix temps que treballava.A Tours va crear la pràctica psicomotriu a partir de l’observació dels infants ,la sevarecerca és constant i col•labora amb amics neuropsiquiatres , psicoanalistes i psicòlegs.El seu treball està orientat cap a infants amb greus trastorns de la personalitat.
Al 1967 va crear ambA.Lapierre la “Societat francesa d’Educació i de Reeducació Psicomotriu”
La seva pràctica va interessa a nombrosos països estrangers. Des de 1976, Itàlia obre una escola de formació, seguiran Espanya,Portugal, Bèlgica i Alemanya. A Amèrica del Sud psicomotricistes d'Argentina, de Mèxic i del Brasil el criden, escoles de formació s'organitzen i difonen la seva pràctica.
Al 1987 va crea l’AssociacióEuropea d’Escoles de Formació en Pràctica Psicomotriu del qual és el president fundador.Una de les seves obres importants i on trobem els fonaments teòrics de la seva pràctica és “Los fantasmas de accióny la practica psicomotriz” .
A partir de la dècada dels 70 ,psicomotricistes de diversos països (Alemanya ,Bèlgica , Espanya,França ,Itàlia ...) i de diferents camps professionals (psicòlegs...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografias
  • Biografia
  • Biografia
  • Biografia
  • Biografia
  • Biografías
  • Biografia
  • Biografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS