biologia DIBELL

Páginas: 2 (334 palabras) Publicado: 16 de enero de 2015
DIBELL
L’ IDIBELL és l’ institut d’investigació biomèdica de Bellvitge. És un centre de recerca en medicina cel·lular, on la recerca bàsica d’alta qualitat està al servei de preguntes clíniques idel desenvolupament de l’economia.
Un aspecte bàsic d’ IDIBELL és la proximitat que tenen cap al malalt perla seva situació i la seva activitat diària que molts d’ells desenvolupen. Els investigadorssaben perfectament quin són els problemes prioritaris pel pacient i quines solucions són més eficaces en la pràctica clínica diària

El cervell
El cervell és un òrgan encarregat de supervisar elsistema nerviós central a tots els vertebrats i molts invertebrats. El cervell és molt complex, té aproximadament 100 bilions de neurones unides a través de 10.000 connexions sinàptiques que esmaterialitzen pels axons que són els que transporten les senyals que volem transmetre a zones distants del cervell o per tot el cos. El cervell és el que controla totes les funcions mentals com l’atenció,l’emoció, la memòria, l’aprenantatge, etc... i a més a més, engloba els 5 sentits de la vista, oïda, equilibri, gust i olfacte.
Les parts del cervell són:

Sistema nerviós central:
El sistema nervióscentral està format per l’encèfal i la medul·la espinal. Aquests, estan protegits per 3 membranes (duramàter, piamàter i aracnoides. També, la medul·la espinal i l’encèfal estan protegits per el cranii la columna vertebral. Aquests òrgans, a dintre tenen un líquid transparent anomenat líquid cefaloraquidi.
Les cèl·lules que formen el sistema nerviós central donen formació a la substància grisa(constituïda per ossos neuronals) i la substància blanca (formada principalment per fibres nervioses)
Vídeo:
http://www.youtube.com/watch?v=bYC7VsnP0c8
és un vídeo de National Geographic queparla sobre el funcionament del cervell i la gran importància que té pel nostre sistema nerviós i per tot el general. Sense el cervell no seriem qui som. Si et trasplanten el cor segueixes sent tu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BIOLOGIA BIOLOGIA BIOLOGIA BIOLOGIA
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS