Biologia Dossier Edmodo 1

Páginas: 7 (1531 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2015
Unitat 2. LA COORDINACIÓ DE L’ORGANISME A1
Alzheimer ... quan no sabem qui som.
Na Maria és l’àvia d’en Miquel, el noi de Badalona que estudia 3r ESO a l’institut i li agrada molt el bàsquet. Des de fa un temps està molt preocupat per la seva àvia ja que ha començat a actuar de forma estranya. A vegades no recorda coses quotidianes, què ha menjat el dia abans, quin és el seu número detelèfon, què ha sortit a comprar? Avui, quan en Miquel l’ha anat a veure una estona per la tarda li ha passat una cosa que l’ha deixat molt preocupat, en un moment, s’ha posat a ensenyar-li fotografies antigues. Moltes coses no les recordava, era com si tot fos una fotografia vella que es va esborrant. En un moment, quan estaven parlant no recordava el seu nom! - Miquel àvia! Miquel! – Li contestà el seunet.
1.Pot ser una malaltia aquesta pèrdua de memòria de l’àvia d’en Miquel?
Quina? Sí , l’Alzheimer.
2. A quins òrgans podria afectar i com canviaria el seu funcionament ?
Podria afectar ,principalment , a diferents parts del cervell que controlen el pensament , el llenguatge i la memòria. Podria afectar a l’encèfal i el cerebel.
El seu funcionament canviaria ja que patiria un deterioramentprogressiu al cervell fins arribar al punt de no poder fer les tasques quotidianes , com rentar-se les dents o caminar o , com en alguns casos , comportaria la mort . Això es deu a la pèrdua de les cèl·lules nervioses , les neurones. El símptoma inicial és l’inhabilitat d’adquirir nous records. A mida que la malaltia va progressant poden aparèixer actituds agressives , canvis d’humor sobtats ,trastorns del llenguatge i una sensació d’aïllament complet de l’entorn.
Moltes malalties estan relacionades amb el sistema nerviós: Alzehimer, Parkinson, depressió ... Busqueu informació sobre aquestes malalties a internet i feu resum dels aspectes següents: - Què és la malaltia i quina és la causa? - Quina és la proporció que hi ha a la nostra societat de persones que la pateixen?
AlzheimerL’alzheimer és una malaltia neurodegenerativa que es manifesta com deteriorament cognitiu i trastorns conductuals. Es caracteritza per la típica pèrdua de memòria immediata i d’altres capacitats mentals, a mida que van morint les cèl·lules nervioses , les neurones. La malaltia sol tenir una duració aproximada de deu anys, però això pot variar.
La malaltia d'Alzheimer és la forma més comuna de demència, és incurable i terminal , i apareix amb major freqüència en persones majors de 65 anys de edat. Els símptomes de la malaltia com una entitat nosològica definida van ser identificats per Emil Kraepelin , mentre que la neuropatologia característica va ser observada per primera vegada per Alois Alzheimer el 1906.
La proporció de la gent que la pateix és ( a les edats on normalment es pateixen) un20% per a persones majors de 80 anys , i un 25% per a persones majors de 85 anys , és a dir una de cada quatre persones a Espanya.


Parkinson
El Parkinson és un trastorn neurodegeneratiu crònic que condueix amb el temps a una incapacitat progressiva , produït a conseqüència de la destrucció , per causes que encara es desconeixen , de les neurones pigmentades de la substància negra(un elementimportant del sistema dels ganglis basals). Afecta la part del sistema nerviós central responsable
del moviment i l'equilibri

Es caracteritza bàsicament per una tremolor del cos en estat de repòs , per hipertonia muscular ( rigidesa muscular ) ,per bradicinèsia ( lentitud en els moviments voluntaris i involuntaris , però principalment dificultat per començar i acabar)i per la pèrdua de reflexosposturals .
La malaltia va ser descrita i documentada en 1817 pel metge britànic Dr James Parkinson però els canvis bioquímics associats van ser identificats en els anys 1960 .
A Espanya hi ha 150.000 persones amb Parkinson , actualment.

Depressió

La depressió és el diagnòstic psiquiàtric que descriu un trastorn de l’aparell nerviós que influeix a l'estat d'ànim , transitori o permanent ,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • edmodo 1
  • ESTUDIOS SOCIALES edmodo 1
  • Dossier tema 1
  • Dossier Unitat 1
  • Dossier Tema 1
  • 1 Dossier Huancavelica
  • Biologia de biologia 1 de secundaria
  • Biologia 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS