BIologia Treball

Páginas: 6 (1367 palabras) Publicado: 16 de junio de 2015
UD 5. ECOSISTEMES.

Nom: Mateo Echeverry Curs: 4rtESO A


QÜESTIONS RELACIONADES AMB ELS APARTATS 7 i 8 DE LA UD.


En els darrers anys, l’home ha influït de forma molt important en la naturalesa i el clima, i aquesta influència no sempre ha estat positiva sinó més bé al contrari. Ajuda’t dels recursos que consideris necessaris per respondre a les següents preguntes i procura que lesteves respostes siguin clares i concretes.


1. Què és el canvi climàtic? Quines són les principals causes?

Es denomina canvi climàtic a la variació global del clima de la Terra. Tals canvis es produeixen a diverses escales de temps i sobre tots els paràmetres climàtics: temperatura, precipitacions, vents, nuvolositat. Aquest canvis són deguts a causes naturals i, en els últims segles, també al'impacte causat per les activitats humanes.

El terme sol utilitzar-se, de manera poc apropiada, per fer referència tan sol als canvis climàtics que succeeixen en el present, utilitzant-lo com sinònim d’escalfament global. La Convenció marc de las Nacions Unides sobre el canvi climàtic usa el terme canvi climàtic només per referir-se als canvis provocats per causes humanes.

L'efecte hivernacle.Les corrents oceàniques.
El forat de la capa d'Ozó.
La contaminació de la indústria pesant.

http://blocs.xtec.cat/recerca4/el-canvi-climatic/
http://www.ersilia.org/canvi_climatic/que_es_el_canvi_climatic.html





2. Quina relació hi ha entre desforestació i desertificació?

La desforestació és la pèrdua de bosc com a resultat de les activitats humanes. El percentatge de recobriment del'ecosfera per àrees arbrades no ha parat de baixar els darrers anys. Aquesta pèrdua de les seves funcions ambientals va aparellada normalment a una gran erosió del terreny, la pèrdua de la fertilitat del sòl i la pèrdua de biodiversitat.

La desertificació és la degradació de la terra en regions àrides, semiàrides i subhumides seques, resultant de diversos factors, fins i tot variacions climàtiques iactivitats humanes.

http://www.bellera.cat/sost/problemas/Webs/desforestacio.html
http://www.cricyt.edu.ar/enciclopedia/terminos/Deserti.html

3. Quines activitats humanes contribueixen de forma important a la contaminació aquàtica?

Les aigües residuals domèstiques provenen de cases, escoles, hospitals, etc. Contenen sobretot contaminants orgànics (orina, femta, restes de menjar...) i tambépoden contenir microorganismes patògens procedents de persones malaltes i d'altres éssers vius. També contenen productes de neteja, olis i restes de pintures.
Les aigües residuals agrícoles poden contenir fertilitzants i pesticides que provenen de l'aigua de reg.
Les aigües residuals d'origen industrial poden contenir productes que no es descomponen (plàstics, llaunes ...) o substàncies tòxiques.Alguns dels verins presents a les aigües residuals industrials són: l'arsènic, el cianur, el crom, el plom, el cadmi, l'anhídrid sulfúric, olis, diversos àcids, etc.
Les aigües d'escorriment circulen pels carrers i teulades quan plou. Poden arrossegar tota mena de materials, com ara plàstics, material d'enderroc, papers, llaunes...
Les aigües residuals poden tenir diversos orígens: domèstic,agrícola, industrial i d'escorriment. Aquestes aigües contenen tot tipus de contaminants
Els purins o fems procedents del bestiar de les granges també contaminen les aigües si s'aboquen als rius o rierols o si s'utilitzen en excés per adobar la terra, llavors s'infiltren i acaben contaminant les aigües subterrànies.
Els detergents contenen gran quantitat de fosfats que van a parar, aigüera avall, alsnostres rius, llacs i embassaments, juntament amb les aigües residuals domèstiques i contaminen les aigües.
La contaminació per intrusió afecta a les aigües subterrànies. Es produeix quan es barreja aigua salada del mar amb aigua dolça d'un aqüífer per raó d'una extracció excessiva de l'aigua de l'aqüífer.

http://www.xtec.cat/~mferna99/projecte/dol%E7a2.html

4. Què vol dir que un aqüífer està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TREBALL BIOLOGIA 2n TRIMESTRE
  • Memoria treball de recerca biologia
  • Treball Biologia
  • Treball Biologia
  • Treball Teixits Biologia
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS