biologia

Páginas: 12 (2819 palabras) Publicado: 27 de abril de 2013

Classificació dels organismes

Existeixen molts essers vius amb els que convivim per exemple els gossos, el canari, els teus pares, professors, les plantes. Però d'altres que estan més allunyats perque són tan petits que ni esl apreciem.

Totes les formes de vida conegudes es reuneixen en cins grans grups, als que anomenem reines els quals són els seguents; Moneres, Protocitistas, Fongs,Vegetals, Animas.

Moneras: Són organismes molt petits que només es poden observar amb microscopis molt potents. Poden ser procariotes o unicleulars.
Procariotes: En l'interior de la cèl·lula no tenen compartiments i no tenen nucli.
Unicelulars: Només tenen una célula.

Protocitistas: En aquest regne hi ha dos grups molt heterogenis formats per célules eucariotes, formades per célules ambnucli deginit. Aquestes celules tenen compartiments. (protozoos, algas)

Fongs: Se'ls considera com un regne apart. Poden ser considerats intermedi entre plantes i animals. (levadures, mohos, liquenes)

Vegetals: El regne dels vegetals agrupa 260.000 especies que es troben en el medi terestre o acuatic.

Animals: El regne animal es clasifica en vertebrats e invertebrats.Les proves acumulades a favor de l’evolució per totes les disciplines biològiques han augmentat amb l’avanç científic, arribant a ser indiscutibles. En particular, la biologia molecular, la més recents i expansiva de les disciplines biològiques, ha confirmat de manera contundent l’evolució i molts detalls de la seuahistòria.Passem a veure alguns exemples de les evidències que demostren l’evolució.
El registre fòssil ens mostra que molts tipus d’organismes extints van ser molt diferents dels actuals, així com la successió d’organismes en el temps, i a més permet mostrar els estadis de transició d’unes formes a una altra
Prova paleontològica
Demostra l’existència d’un procés de canvi, per mitjà de la presènciade restes fòssils de flora i fauna extingida i la seua distribució en els estrats. Nombroses formes indiquen ponts entre dos grups de sers, com és una forma intermèdia entre rèptil i au presentada per l’Archaeopteryx, verdader exemple de l’evolució des dels xicotets dinosaures del Mesozoic i les aus actuales.Otro exemple és l’evolució dels cavalls per a adaptar-se a les grans praderies obertes perles que corrien.
Principis
La finalitat primordial de la Paleontologia és la reconstrucció dels organismes del passat, no sols de les seues parts esquelètiques, sinó també les parts orgàniques desaparegudes durant la fossilització, restituint l’aspecte que van tindre en vida, les seues actituds, etc. Per a això es val dels mateixos principis ja establits: actualisme, anatomia comparada,correlació orgànica i correlació funcional.
1-Postulat de producció: els fòssils són productes directes o indirectes d’organismes que van viure en el passat (entitats paleobiológicas).
2-Actualisme biològic: els sers del passat es regien per les mateixes lleis físiques i biològiques, i tenien les mateixes necessitats que els actuales. Permet este principi, per exemple, afirmar que els peixos del Silúrictenien brànquies, perquè les tenen els peixos actuals (encara que no siguen els mateixos) , i que els dinosaures posaven ous, com els cocodrils, la qual cosa s’ha vist posteriorment corroborat a l’enco
3-Anatomia comparada: Permet col·locar als organismes extints en el lloc que els correspon del quadro general dels sers vius, obtenint així el punt de referència necessari per a poder aplicar elprincipi de la correlació orgànica. Encara que els fòssils només ens aporten una xicoteta part anatòmica d’un taxón extint, l’anatomia comparada ens permet inferir i completar determinades característiques anatòmiques o fisiològiques absents dels mateixos.
4-Principi de correlació orgànica: Postulat per Cuvier.[4] Cada ser orgànic forma un conjunt les parts del qual es complementen, determinant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS