biologia

Páginas: 2 (396 palabras) Publicado: 28 de abril de 2013
http://www.depuradores.ad/node/3 ej 10
http://galerias.educ.ar/v/ciencias_naturales/infografias/22-+C_NAT-esquemaciclodelnitrogeno.jpg.html ej 9
http://ca.wikipedia.org/wiki/Productivitat ej 8Successions
Els ecosistemes no es mantenen inmutables al llarg del temps. Per exemple, després d'un incendi forestal, els arbres desapareixen i poc després comencen a sortir herbes i arbustos. Amb eltemps hi començaran a apareixer arbres que després de molts anys formaran un bosc similar al que hi havia abans del incendi. Una cosa semblant passa quan un camp de conreu és abandonat, ja que al capde poc temps comencen a apareixer herbes i arbustos i a llarg termini, arbres. Amb l'arribada d'aquestes plantes també apareixeran animals que abans no es trobaven.
Els canvis en la composició iestructura de les comunitats (el conjunt de individus de diferents espècies que hi ha en un ecosistema) rep el nom de successió. Existeixen dos tipus de successions:

- Successions primàries: s'inicienquan es forma un habitat nou, que no havia estat abans ocupat per cap comunitat. Són exemples, un riu de lava que es refreda o una illa formada a partir d'un volcà submarí.
- Successionssecundàries: s'inicien a partir d'un ecosistema que pateix una perturbació (un incendi forestal, una inundació, l'abandonament d'un camp de conrreu, etc).
Les successions són procesos lents, les fases inicialses donen en ecosistemes amb poques espècies. La fase final, anomenada clímax, es dona quan l'ecosistema presenta una xarxa tròfica complexa amb moltes espècies diferents.

Les successions tambépoden ser regressives que es donen quan l'ecosistema comença a patir una regressió que el fa anar fins a estadis inicials. Les causes poden ser una pastura intensiva, incendis freqüents, tala excesivad'arbres, etc.
ej 6
El cicle del fósfor és diferent al del nitrogen, a més de les seves conpuestos derivats, és que en el de nitrogen ha la fixació biològica del N cosa que no passa en la de fòsfor....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS