Biologia

Páginas: 3 (506 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2013
Hipatia de Alexandria va ser una de les primeres dones de la historia que va contribuir al desenvolupament de les matemàtiques. Va néixer a Alexandria, Egipte en l’any 370 i va morir en aquestamateixa ciutat l’any 415.
El seu pare era Teó d’Alexandria, un il·lustre filòsof i matemàtic de l’època va ser el mestre d’Hipatia des de que era petita. Va permetre que la seva filla es convertís enastrònoma filosofa i matemàtica, cosa que era summament inusual en un sistema en el que las dones no tenien dret a l’ educació i les seves vides transcorrien en els espais privats de les seves cases, lesseves famílies, les seves amistats i de "les feines femenines".
Teó volia que Hipatia fos, dit en pròpies paraules: "un ésser humà perfecte" i per això vigilava molt de prop l’educació de la sevament i del seu cos. Sembla ser que per un rigorós entrenament, va aconseguir el seu objectiu doncs a dir de Sòcrates Escolástic, historiador d’Hipatia, 120 anys després de la seva mort: "la belleza,inteligencia y talento de esta gran mujer fueron legendarios, superó a su padre en todos los campos del saber, especialmente en la observación de los astros".
Teó treballava en el Museu, instituciódedicada a l’ investigació i l’ensenyança que havia estat fundada per Tolomeu, emperador que va succeir a Alexandre Magne, fundador de la ciutat d’ Alexandria. El Museu tenia més de cent professores quevivien allà i molts més que assistien periòdicament com invitats. Hipatia va entrar a estudiar amb ells i encara que va viatjar a Itàlia i Atenes para rebre alguns cursos de filosofia es va formar comcientífica en el Museu y va formar part de ell fins la seva mort, arribant fins i tot a dirigir-lo al voltant de l’any 400.
Hipatia es dedicà, durant vint anys, a investigar y ensenyar Matemàtiques,Geometria, Astronomia, Lògica, Filosofia y Mecànica en el Museu, ocupava la càtedra de Filosofia platònica pel qual els seus amics li deien  "la filòsofa".  Va guanyar tal reputació que al Museu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS