Biologia

Páginas: 3 (704 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013
La biotecnologia. Els transgènics.

1- Fes un llistat (segons el teu punt de vista) dels aspectes favorables i desfavorables de la biotecnologia i les seves aplicacións.
Aspectes favorables:
-Milloren la qualitat dels productes tractats.
- En l’agricultura, s’obté un augment de la producció (benefici econòmic), una disminució dels costs de producció, i la millora dels productes per a lasalut dels consumidors.
- En proporcionar la defensa a diferents bacteris/malalties, s’evita l’aplicació d’herbicides o altres productes químics que poden fer mal bé el medi extern (sempre i quant elsexperiments i estudis siguin transparents i els resultats obtinguts siguin permanents).


Aspectes desfavorables:
- Les modificacions fetes per obtenir una major resistència a alguns factorsexterns poden provocar, en interactuar amb el medi (pol·linització, transferència microbacteriana...), una transformació d’aquest, donant lloc per exemple a males herbes més agressives, amb mésresistència als productes químics, i d'altres.
- La utilització de hormones transgèniques en animals (com les vaques), pot donar lloc a malformacions en aquests que poden afectar al producte final.
- Elscanvis produïts en la seqüència d'ADN dels productes poden provocar reaccions al·lèrgiques, facilitats per contraure una infermetat (càncer), etc.
- La colonització dels productes transgènics en elmercat, fa cada vegada més difícil l'obtenció de productes no manipulats genèticament i deixen poques opcions als productors.
- En molts productes manipulats per obtenir més resistència alsbacteris/malalties s'han d'utilitzar herbicides, ja que aquestes modificacions en el producte no donen resultat.


2- Busca informació detallada sobre la situació actual a Catalunya envers els transgènics icompara-la amb la del País Basc.
Actualment Catalunya es la segona comunitat amb més cultius transgènics a Espanya, per sota d'Aragó. Principalment cultiva blat de moro. En comparació amb Catalunya,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS