Biologia

Páginas: 3 (744 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2013
1.Indica les semblances i diferències entre els següents conceptes:
a)Excreció i defecació : L’excreció fa referència al aparell excretor , que es refereix a les diferents formes que te l’organismed’expulsar substancies nocives , tòxiques o inservibles per el cos. Mentre que la defecació es centra en l’expulsió de substancies ja digerides.

b)Orina i suor : L’orina es un líquid groguenccompost per aigua , sals minerals i substàncies tòxiques com la urea i l’àcid úric , a més , l’orina es produeix a el ronyó.
Mentre que la suor es un líquid clar de gust salat compost per aigua i salsminerals , la quantitat de suor esta regulada per el sistema nerviós , es produeix en les glàndules sudorípares.

c)Ronyó i bufeta : Els ronyons filtren la sang del aparell circulatori i elimina elsexcrements(residus metabòlics de l’organisme com : l’acid uric , la urea , la creatinina , el potassi i el fòsfor) Mentre que la bufeta es un órgan que emmagatzema la orina fins que arriba l’hora deexpulsarla.


2.Hi ha relació entre la quantitat d'orina i suor? No hi ha relació ja que l’orina esta controlada per el ronyo , part del sistema excretor , mentre que la suor esta controlada per elsistema nerviós . A més l’orina expulsa Substáncies de rebuig* mentre que la suor expulsa Sals minerals.

3.Què tenen en comú la composició de la sang i de l'orina? En què es diferencien? Tant lasang com la orina tenen Urea , acid uric i creatinina , la diferencia esta en la quantitat , ja que la orina te aproximadament un 30% de urea y la sang apenas arriba al 1.5%. A més , la sang té glòbuls ,leucòcits i plaquetes.

4.El ronyó és només un òrgan excretor. Fals , ja que el ronyó te també la funció de regular els nivells d’aigua del nostre cos , filtrar la sang i produir hormones queregulen la reste d’òrgans.


5.Indica quines d'aquestes substàncies podem trobar a l'orina i quines no: Proteïnes , glucosa , urea ,aigua aminoàcids ,àcid úric ,sals minerals ,àcids biliars ,vitamines...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS