Biologia

Páginas: 2 (402 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013
Tasca Final : Un bon informe.
L'objectiu d'aquet treball es fer un bon informe per investigar i opinar si creiem que a casa nostre podria passar una catastrofe similar. Per un terretrèmol de granmagnitud.

Podria passar, també, a casa nostra?
Fins ara sabem ja els coneixements que em apres al llarg d'aquesta unitat i gracies això ara podem fer un bon informer.
Espanya es una zona deactivitat sismica, a causa de que al sud de la Peninsula hi ha una gran placa, la placa Africana.
Aquesta placa va fregnat amb la placa Euroasiàtica situada al nord d'Europa i aquet fet proboca unfregament entre plaques que fa que hi alli una gran tensió. Fins al punt en que aquesta tensió s'allibera i produeix un terretremol avegades aquet terretremol proboca unes esquerdes que s'anomenen falles.Aquestes falles poden arribar a medir molts quilometres i son les que causen molts dels terretremols ja que el seu moviment origina a l'hipocentre(punt on es produeix el terretremol) grans temblors iaquets temblos poden ser masurats segons la seva energia en l'ecala de Richter. I segons la seva intensitat (els danys que causa) es mesura amb l'escala de Mercalli.

Catalunya és una comunitat que noconté moltes falles, conté tres inportants que son: la falla nordpirinenca, la falla prepirineu i la falla litoral. Aquetes falles son les causant dels sismes ques es provoquen diariament.
Aquestesfalles sobretot afecten a tots els Pirineus. Encara que hi ha tres els terretremols que en probocat sòn de baixa magnitud, però es posible que en un futur això passi. En el cas que propagués dependriamolt de la zona de l'epicentre.

Podem arribar a les conclusions que l'activitat sísmica de Catalunya és molt provable que pugui passar. Ja que hi ha falles actives.
I fins i tot podemdir que fa uns 100 anys a la Garrotxa va arrivar a tindre terretrèmols aproximadamen de magnitud 6.

La meva opinio es que podria passar pero amb molt poca provavilitat per tot el que em vist i em...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS