biologia

Páginas: 2 (348 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2014
BARUCH DE SPINOZA. Poténcia i impotència humanes

5. Segons Spinoza, no podem evitar els sentiments, però els podem conèixer. Per què és millor analitzar i conèixer els sentiments com siforen línies, superfícies o cossos? Si estic enamorat, què m’aporta el coneixement de l’amor?

En un fragmen de l’Ètica, el filòsof Baruch de Spinoza dona a conèixer la seua opninió ipensaments sobre els sentiments. Segons Spinoza n’hi ha persones que han parlat dels sentiments i que han escrit sobre ells, que tracten de coses que es troben fora de la natura i que creuen que elcos i la ment es troben separats i són dos coses totalment oposades. Açó representa tot el contrari al que pensa Spinoza sobre la ment i el cos. El filòsof defendeix la seua opinió sobre launío del cos i la ment en ú. Sobre els sentiments Spinoza diu que no podem controlar els sentiments que nosaltres experimentem però que el que si que podem fer es aprendre a conèixer-los per apoder combatir-los o guiar-los. Aquesta situació és la que apreciem contínuament quan es produeixen el que conèixem com a fenòmens meteorològics.
Quan una persona está enamorada, el coneixementde l’amor pot ajudar en les bones i en les males situacions que es donen en totes les etapes d’un amor que pot durar molt o res. Per exemple, quan un amor s’acaba, el coneixement d’aquest potaportar a les persones afectades lo suficient com per a poder seguir en les seues vides. Quan l’amor canvia d’etapa i es donen situacions incomprensibles per a les persones, el coneixement potfer comprensibles eixes situacions. Existeixen molts casos en els quals el coneixement del amor pot ser útil per als éssers humans. També es pot considerar conèixer els sentiments com si estratara de línies, superfícies o cosso. Aquesta forma es considerada millor perque així resulta més fàcil identificar-los quan no sabem amb total exactitud de quins sentiments es tracta.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS