Biologia

Páginas: 7 (1668 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2014
Resumen del tema 2 : Genètica del s XXI.
 ADN recombinat à La molécula d’ ADN en la qual s’ha introduït nou material genètic d’una cèl·lula eucariota o procariota o en la qual s’ha modificat la disposició dels gens existents.
Ens referim principalment a la tecnología de l’ADN recombiant com el conjunt de tècniques que han permès emprende l’anàlisi i la manipulació d’ADN.
Principalstècniques que s’empren en l’esudi i l’obtenció de l’ADN recombinat.
 Mètodes per obtener fragments específics d’ADN à Permet dur a terme l’anàlisi, i l’aïllamanet i la manipulació dels gens individuals.

• Enzims de restricció à Tallen l’ADN específicament per una seqüència concreta.
• Trancriptasa inversa à Enzim que catalitza la síntesi d’ADN a partir d’ ARN.
• Oligonucleòtids sintètics à Versionspetites dels àcids nucleics per estudiar-ne les propietats i poder desenvolupar i millorar les tècniques d’ ús.
• Separació de fragments d’ADN à Per estudiar-ne les funcions especifiques.

 Mètodes per obtener còpies múltiples de fragments idèntics d’ADN à ex: El clonatge de gens i la reacció en cadena per la polimerasa.

 Hibridació d’àcids nucleics à Consisteix en la localitzció,laidentificació i l’aparellament de fragments específics d’ ADN o ARN d’origen diferent per tal de trobar-hi similituds. Un exemple de tecnología d’hibridació són els xips d’ADN.

• Seqüenciació d’ADN à Determinació de l’ordre exacte dels nucleòtids en un fragment d’ADN per tal de poder-lo llegar.

• Enginyeria de l’ADN o enginyeria genética à Conjunt de tècniques que permeten modificar unaseqüència d’ADN per obtener noves versions de gens que es volen reintroduir en una cèl·lula.

CLONATGE DE GENS
CLONA à Significa obtener-ne una gran quantitat de còpies idèntiques, la qual cosa és un dels objectius bàsics de l’enginyeria genética.
• Tallar un gen i separar-lo de la resta del genoma à Aquest enxim tallen l’ADN per un lloc específic i permeten unir fragments d’ADN origen diferent,sempre que hagin estat tallats pel mateix enzim i comparteixin la mateixa diana.
• Unir el gen a un vector que el transporti a l’ interior d’una cèl·lula hoste (bacteri). à Un cop tallat el tros d’ADN o el gen, s’ha d’unir a un ADN vector que el transporti a l’interior dela cèl·lula bacteriana o >.

• Introduir el gen en el bacteri,establir un clon o nissaga de bacteris que el reprodueixin i,siescau, obternir el producte del gen. à L’ADN dels paslmidis o del virus, que transporta el gen que s’ha de clonar, penetra fàcilment en determinades condicions a l’interior dels bacteris.

Per fer terapia gènetica es necesita desenvolupar estrategias especifiques per aconseguir col·locar un gen de forma estable i activa en determinades cèl·lules humanes.
Reacció en cadena per la polimerasa (PCR )
 Biblioteca génica à Es un dipòsit de fragments d’ ADN o ARNm a l’interior de bacteris, agrupaats en colònies, de tal manera que cada colònia conté un sol fragment d’ àcid nucleic conegut.

 ADN complementari à A partir de l’ ARNm i amb l’enzim transcriptasa inversa s’aconsegueix una molécula híbrida ADN-ARN. Posteriorment s’elimina l’ ARN i gràcies a l’ enzim ADN- polimerasa es potfabricar la cadena d’ ADNc.


 ADN obtingut al laboratori àés posible fabricar ADN a partir de la seqüència d’aminoàcids de qualsevol proteína i del codi genètic. S’ha de tenir present, però que l’ADN artificial ha de tenir promotors necessaris per tal de poder fer la transcripcio.

Aplicacions de l’enginyeria genética.
 Transgènics à És a dir , éssers vius als quals s’ha introduït un geno un conjunct de gens al·lògens per aconseguir un benefici per a l’home.

Proteïnes d’interès mèdic.
 Activador tisular del plasminogen (TPA) à Enzim produït de manera natural per les cèl·lules de revestiment dels vasos sanguinis en humas.

 Eritropoetina ( EPO) à Proteïna fabricad pels ronyons , que estimula la divisió de cèl·lules mare en la medul·la òssia per a la producció d’...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS