Biologia

Páginas: 4 (977 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2014
PROBLEMES DE GENÈTICA MENDELIANA - ESO4 - març 2011-03-30
1) S’ha encreuar una planta de mongetera amb beines grans i forma corbada amb una altra mongetera amb beines petites i de formarecta. Ambdues són línies pures. En la primera generació (F1) totes les mongetes ténen les beines grans i de forma corbada. La taula quantifica els fenotips que s’obtenen a la F2 quan es practical’autofecundació de les mongetes de la F1.


Resultats F2
Forma corbada
Forma recta
Beines grans
4670
1570
Beines petites
1530
520



1.- Utilitzant una nomenclatura adient expliqueu elsresultats obtinguts a la F1 i enuncieu a quina Llei de Mendel corresponen. No oblideu esmentar el tipus de relació al·lèlica (dominància/recessivitat) per a cadascun dells.

2.- Calculeu la proporció enquè aparèixen els diferents fenotips de la F2. Fes un esquema o una taula que expliqui per què s’obtenen aquestes proporcions.

3.- A partir dels resultats de la F2 un estudiant ha formulat lahipòtesi que el gen de la mida de la beina i el gen de la forma de la beina són en un mateix cromosoma. Considerant dels reultats de la F2 discutiu la validesa d’aquesta hipòtesi.
2) Reprohumana
Aldiagrama es representa el cicle reproductor humà.


1.
a. De quin tipus de cicle reproductor es tracta?. Justifiqueu la resposta.
b. Quina dotació cromosòmica tenen les següents cèl·lules:
gàmetaA,
zigot,
les cèl·lules del fetus.
Justifiqueu les respostes
2.
a. Associeu les figures W i Z amb els tipus de divisió indicats al diagrama. Justifiqueu la resposta



b. Què podriapassar si substituïm amb èxit el nucli del gàmeta B per un nucli de cèl·lules mare de la pell de l’home del gràfic i s’implanta a la dona sense que hi hagi hagut fecundació?

3) La síndrome CHLa síndrome de Chédiak Higashi és una alteració genètica greu que es manifesta en els primers anys de vida. És molt poc freqüent i és deguda a un gen defectuós localitzat al cromosoma 1. Es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS