biologia

Páginas: 3 (677 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
EL NOI AMB EL PIJAMA DE RATLLES
Aquesta història passa durant la segona Guerra Mundial. Bruno és un nen que viu a Berlín amb la seva família. Quan va arribar a casa després d’haver arribat del’escola, es va a donar que la casa es trobava de caps per vall. Ell molt intrigat, va anar a preguntar-li a la seva mare què passava i ella li respongué que es mudaven de casa perquè el seu pare, li havienacceptat en un altre lloc fora d’aquí.
A l’arribar a la nova casa, Bruno es va adonar que era molt més petita que la altra, només tenia tres plantes i per ell era molt poca cosa. Té una germana quees diu Gretel, va decidir comentar amb la seva germana la nova situació que estaven vivint tots dos.
A Bruno li agradava molt explorar, ja que fa dies que estava avorrit i no sabia que fer per poderpassar l’estona. Un dia amb la criada que es deia Maria, van començar a parlar sobre una granja que Bruno havia vist des de la seva finestra i li semblava sospitosa, però ella va preferir no dir-lires que li podés amoïnar.
Setmanes després Bruno va tenir la idea de construir un gronxador a l’arbre que hi havia a fora del jardí, va demanar a un dels ajudants del seu pare que li ajudés amb laconstrucció del seu gronxador. El coronel va demanar a un dels criats, Pavel que ajudés al nen i així va fer. Quan el va tenir llest, ell es va pujar mentrestant el criat l’observava, fins que d’un copben fort es va caure de cara al terra i es va fer mal al genoll. En Pavel li va sanar les ferides fins que va arribar la seva mare.
Com ja he dit abans, a Bruno li agradava molt explorar, així queva decidir anar caminant pel voltant i més enllà de la casa, i també on dies posteriors va observar aquella granja. S’hi va acostar i poc a poc es va donar compte de que era un nen, es deia Shmuel.Dia darrera dia, tots dos van començar a ser grans amics i compartir confidències l’un amb l’altre. El nen que es trobava a l’altre banda de la xarxa li va comentar a en Bruno que no sabia on estava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS