Biologia

Páginas: 3 (694 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
LA DIVISIÓ CEL·LULAR
L’ADN, els cromosomes i la cromatina:
L’ADN és la molècula que guarda tota la informació sobre les característiques que s’hereten de pares a fills. Està format per unesunitats més petites anomenades nucleòtids.
Els nucleòtids s’uneixen un darrere l’altre formant finalment una cadena. L’ADN està format per dues d’aquestes cadenes. Les cadenes queden enfrontades per lesbases nitrogenades complementàries:
AdeninaTimina CitosinaGuanina
El cicle cel·lular:
El cicle cel·lular és tot el temps que passa des que es forma una cèl·lula fins que ella mateixa estorna a dividir. Es compon de dues etapes: una de llarga anomenada interfase i, una de molt més curta, la divisió cel·lular.

Interfase: En aquesta fase, la cèl·lula creix i té una gran activitatmetabòlica. S'hi distingeixen les etapes les etapes següents:
-Fase G1En aquesta fase la cèl·lula desenvolupa les seves funcions habituals i l’ADN es dedica al procés de transcripció dels gens necessarisper formar les proteïnes que l’organisme necessita en cada moment.
-Fase G0Es diu que la cèl·lula es troba en estat de repòs o quiescència. Es dóna en cèl·lules que han experimentat un procésimportant de diferenciació, com les neurones i les fibres musculars estriades.
-Fase SEn aquesta fase es produeix la replicació de l’ADN per a iniciar-se la divisió cel·lular. La quantitat de molèculesd'ADN es va duplicant.
-Fase G2En aquesta fase se sintetitzen les proteïnes que intervenen en la divisió cel·lular, es dupliquen el centríols i es comença a condensar la cromatina per formar elscromosomes
Divisió cel·lular: S'anomena fase M i és una etapa breu en la vida de la cèl·lula en la qual tenen lloc els processos de mitosi i citosinesi. Hi ha dos tipus de divisió cel·lular:
-MitosiÉsla divisió del nucli cel·lular i la distribució dels cromosomes, de manera que les dues cèl·lules filles reben el mateix nombre de cromosomes (46) i són exactament iguals entre elles. Les fases en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS