Biologia

Páginas: 2 (378 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2015
Apartat A. Tinc asma?
1.
Si l’al.lel responsable del asma fos recessiu, llavors els dos fills tindrien asma i en l’arbre genealògic s’observa que no es aixi.

2.
A) L'al·lel 'A' vol dir que esdominant i que el gen es manifesta de forma heterozigòtica i homozigòtica, i i l'al·lel 'a' vol dir que es recessiu, i que el gen es manifesta de forma homozigòtica.

B) Els genotips del pare i de lamare son: Aa i Aa

3.

Gàmetes progenitor 1
A
a
Gàmetes progenitor 2
A
AA
Aa

a
Aa
aa

1/4 AA
2/4 Aa
1/4 aa

4. La probabilitat de que un tercer fill manifesti la malaltia es d’un 75% perque el genotipAA i Aa determinaran que es manifesti la malaltia.
Per tant, tenim 3/4 parts de que es pugui manifestar i un 25% de probabilitats de que un tercer fill no tingui la malaltia.

Apartat B. Actualitatsobre l'asma
5. Inversio genomica, es el nom que rep el concepte genetic que explica aquestes alteracions en el genoma “normal”.

6. Un 10% de la poblacio de l’est d’Africa i un 50% de la poblacio delnort d’Europa, conta amb aquesta inversio genòmica.

7. La justificació dels percentatges tant diferents entre l’est d’Africa i el nord d’Europa es per les variacions entre els dos climas. Al nordd’Europa tenen un percentatge mes alt per poder tindre una millor adaptacio al clima fred que exigeix un metabolisme basal mes actiu.

8. En aquest mapa es pot observar que els països amb taxes demortalitat per asma més elevades es troben a Africa.
Thailandia, Cambodja, Filipines, Nauru, Fiji, Kiribati i cab Verde tambe son dels llocs mes afectats d’aquesta malaltia.

9. D’alguna manera si que espodría relacionar amb la noticia que he llegit, ja que aquest son països calids i conten ambo un tant per cent de la inversio genómica baix . Pero tambe es cert que altres països calids no tenen aquestesdades de mortalitat per asma tan elevades, de fet algún d’aquest països tenen dades baixes de mortalitat per asma.

10. La meva opinio sobre aquesta tasca es positiva.
M`ha semblat una tasca...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS