Biologo

Páginas: 4 (751 palabras) Publicado: 8 de abril de 2014
COMENTARI CARTELL DE LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA

«¡NO PASARÁN!»; «El Fascismo quiere conquistar Madrid», «Madrid será la tumba del Fascismo» és un document iconogràfic, en concret una fotografia,on es mostra una imatge d’un carrer de Madrid de 1936 amb una gran pancarta on es pot llegir la consigna “¡No pasarán!”. L’autor és la Premsa de Madrid. Aquesta front és del període de la Guerra Civilespanyola, específicament, del mes de novembre de 1936 i enmig de l’ofensiva franquista per perdre la capital d’Espanya.
Aquesta fotografia podem dir que és un paisatge ja que estem parlant d’uncarrer de Madrid, una gran ciutat, on es veu una pancarta i diferents habitatges a part d’un arc. El tema de la imatge és político-social ja que tracta sobre la guerra civil espanyola i del franquisme,dos fets històrics que van afectar tant a la política com a la societat espanyola. D’una banda, durant la guerra es mantenia la Segona República, però amb el fi de la guerra, Francisco Franco vaimplantar la segona dictadura d’Espanya del segle XX, després de la de Miguel Primo de Rivera. D’altra banda, amb aquests dos fets, la societat espanyola passava per un moment difícil. En temps de guerracap societat està en bones condicions, per tant, Espanya no va ser menys. Després amb la dictadura, els espanyols van estar sotmesos a la censura en diferents àmbits.
Les consignes de la pancartabusquen mobilitzar la població de Madrid envers la resistència enfront dels atacs franquistes i d’un enemic qualificat de feixisme, així com també que la resistència portarà a la victòria. Els revoltats,que eren els militars i les organitzacions polítiques que es van alçar en cop d’estat contra la Segona República Espanyola i la van combatre en la Guerra Civil Espanyola, tenien com objectiu inicialarribar ràpidament Madrid i prendre la ciutat. La presa ràpida d’aquesta cuitat va suposar el fi del conflicte que es va allargar fins 1939. No obstant això, la decisió de Francisco Franco de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • biologo
  • Biólogo
  • Biolog A
  • Biologismo
  • biologo
  • biologos
  • biologo
  • biologo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS