Biomedicina

Páginas: 8 (1789 palabras) Publicado: 14 de enero de 2014







Científic Biomèdic











1. Fitxa professional
1.1. Dades identificatives:
1.1.1. Nom de l’ocupació.
Científic biomèdic
1.1.2. Descripció sobre l’ocupació en qüestió i de les tasques principals que realitza el professional d’aquesta ocupació.
Els tècnics en ciències biològiques porten a terme les tasques tècniques relacionades amb el desenvolupamentd'aplicacions de les ciències biològiques en l'agricultura, la indústria, la medicina, la salut pública i altres àmbits.
L'objectiu és arribar a ser especialistes en investigació biològica i mèdica, i en el treball en laboratori clínic i farmacèutic.
La seva tasca consisteix en realitzar estudis de les bases biològiques de les malalties humanes. Implica tenir coneixements de diversos àmbits com sónbiologia, química, anatomia, fisiologia humana, física o biofísica i les matemàtiques, amb l'objectiu de comprendre la patobiologia de la malaltia. L'especialització inclou coneixements en neurobiologia, farmacologia, genètica humana i microbiologia sanitària, a més d'un profund coneixement pràctic del laboratori d'investigació. Això és el que permet al personal científic biomèdic entendre les causes,les conseqüències, el diagnòstic i el tractament de la malaltia i ampliar el coneixement sobre aquesta malaltia mitjançant la investigació biomèdica.

Per tant, l’ocupació consisteix en estudiar els mecanismes cel·lulars i moleculars que provoquen les malalties i quines son les seves causes i conseqüències i a partir d’aquí, s’investiga per trobar noves teràpies.
No hi ha pacients, per tant ésa nivell preclínic i es treballa pràcticament en un laboratori.
Un científic biomèdic pot tenir diverses tasques com treballar en laboratoris de investigació sobre coses noves o bé en laboratoris associats a hospitals o a empreses farmacèutiques. també ha de saber preparar materials i equips per a experiments, proves i anàlisis, recollir espècimens i preparar mostres, com ara cèl·lules,teixits, òrgans de plantes, animals o éssers humans, per dur a terme experiments, proves i anàlisis en els seu camp d'especialització, organitzar el manteniment i la reparació d'aparells de recerca i exercir tasques afins. A més a més també s’ha de saber supervisar altres treballadors en el cas que s’estigui en una posició professional superior a la seva o fins i tot si es el cap del seu propi equip derecerca.
1.2. Requisits:
1.2.1. Formació acadèmica requerida per exercir la professió.
Per entrar a treballar en algun lloc com a científic biomèdic es necessita tenir un grau en ciències biomèdiques, el qual es una branca bastant nova. Aquest grau proporciona un coneixement de l’estructura i el funcionament dels éssers vius, particularment dels humans i d’altres mamífers, en condicions normalsi patològiques. En aquest sentit, posa l’èmfasi en les bases biològiques de les seves malalties: les seves causes en l’àmbit genètic, molecular i cel·lular, els mètodes de diagnòstic, la resposta de l’organisme als agents externs (fàrmacs, tòxics, patògens), els tractaments actuals i les perspectives de futur de la recerca biomèdica. A més, capacita per a l’exercici de la investigació biomèdicaen centres de recerca, per al treball en laboratoris de diagnòstic clínic, i per al control de la qualitat i la bioseguretat en la indústria farmacèutica i alimentaria. Ofereix formació per treballar en empreses subministradores dels centres de recerca i d’hospitals i altres centres de salut (desenvolupament de reactius, sondes biològiques, instal·lació i seguiment d’equips d’anàlisi i deprocediments de diagnòstic).
El grau consisteix en quatre cursos de dos semestres cadascun. Les assignatures de cada curs i semestre van canviant.
1r curs:
PRIMER SEMESTRE
SEGON SEMESTRE
Física
Estadística
Química
Biologia II
Biologia I
Bioquímica estructural
Elements d’Anatomia Orgànica
Citologia i Histologia
Matemàtiques
Fisiologia Humana: Regulació i Control

2n curs:
PRIMER...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biomedicina
  • biomedicina
  • biomedicina
  • Biomedicina
  • Biomedicina
  • Biomedicine
  • Biomedicina
  • Biomedicina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS