Bioquimica

Páginas: 3 (731 palabras) Publicado: 24 de enero de 2011
BIOQUÍMICA



TREBALL DE L’AIGUA. SEMINARI
GRUP 3: BL-T


IMPORTANCIA DE L’AIGUA
La vida a la Terra ha depès sempre de l’aigua. Les investigacions han revelat quela vida es va originar a l’aigua, i que tots els grups zoológica que han evolucionat cap a una existencia terrestre segueixen mantenint dins ells el seu propi medi aquàtic, tancat i protegit contral’evaporació.
L’aigua constitueix més d’un 80% del cos de la majoria dels organismos i intervé a la major part dels procesos metabòlics que es realitzen en els éssers vius. Desenvolupa de forma especialun important paper a la fotosíntesis de les plantes, i a més serveix de lloc per viure a una gran part dels orrganismes.

ESTRUCTURA MOL·ECULAR
La mol·lècula d’aigua està formada per dos àtoms deH units a un àtom d’O mitjançant dos enllaços covalents. L’angle entre els enllaços H-O-H és de 104.5º. L’oxigen és més electronegatiu que l’hidrogen i atreu amb més força als electrons de cadaenllaç.

El resultatés que la mol·lècula d’aigua aunque té una carga total neutre (igual número de protons que d’electrons), presenta una distribució asimétrica dels seus electrons, el que la converteixen una mol·lècula polar, al voltant de l’oxigen es concentra una densitat de carga negativa, mentres que els nuclis d’hidrògen queden parcialment desprovists dels seus electrons i manifesten unadensitat de carga positiva.

Es donen interaccions dipol-dipol entre les mateixes mol·lècules d’aigua, formant-se per enllaços per pont d’hidrogen. La càrrega parcial negativa de l’oxigen d’unamol·lècula produeix atracció electroestática sobre les càrregues parcials positives dels àtoms d’hidrogen de les altres mol·lècules adjacents.
Encara que són unions febles, el fet de que al voltant de cadamol·lècula d’aigua es disposen quatre mol·lècules més unides també per ponts d’hidrogen fa posible que es formi a l’ aigua (tant líquida o sòlida) una estructura de tipus reticular, responsable...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bioquimica
  • Bioquímica
  • Bioquimica
  • Bioquimica
  • Bioquimica
  • Bioquimica
  • bioquimica
  • bioquimica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS