Bipolar

Páginas: 4 (854 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2011
MOTIVACIÓ
Cada vegada és diagnostiquen més malalties mentals i una de les més comuns és el trastorn bipolar.
La motivació per fer el treball l’hem trobat en el gran desconeixement que existeixenvers les malalties mentals en general. Entre nosaltres mateixos no saben ben bé el que significa trastorn bipolar, els seus símptomes i com pot afectar a la vida del malalts i els propis familiars .Aquest desconeixement cap a la malaltia pot fer que sorgeixin uns estigmes sobre el trastorns i que en ocasions aquest col•lectiu sigui rebutjat.
Aquest treball preten apropar als familiars i/ocercle més proper, a la malaltia i així poder entendre-la i coneixer les diferents fases per les quals passa l’afectat amb la fi de intentar afrontar la malaltia i el seu desenvolupament de la millormanera possible.

JUSTIFICACIÓ
Per entendre la malaltia cal tenir informació per conèixer el transtorn bipolar i les seves fases. Com diu la guia “Afrontando el trastorno bipolar”, del Dr. Jose ManuelMontes, el trastorn bipolar és una malaltia que es caracteritza per la existència d’una alteració en els mecanismes cerebrals de regulació del ànim. Aquests es manifesten en episodis: maníacs,depressius i mixtes, i que poden alternar-se amb èpoques de normalitat d’ànim.(2009:11)
Segons la guia del Dr. Jose Manuel Montes, cada vegada hi ha més persones diagnosticades: entre un 2% i un 5% depersones al món han estat diagnosticades. (Montes, 2009).
Les dades obtingudes a través d’una enquesta realitzada per Astra Zéneca a Associacions de Transtorn Bipolar en diferents comunitats espanyoles,les persones afectades per aquesta malaltia i els seus familiars consideren necessari un major coneixement d’ aquesta i així com una major conscienciació social sobre la mateixa.
Aquesta mateixaenquesta mostra la opinió dels pacients, familiars i membres de les Juntes directives d’aquestes associacions, on s’afirma que un 62,5% pateix discriminació laboral i social; en un 70% mostra un dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bipolar
  • la era bipolar
  • Bipolar
  • Bipolar
  • LA BIPOLAR
  • Era Bipolar
  • bipolar
  • Trastorno Bipolar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS