blablaakfihdasuihf

Páginas: 6 (1262 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2013

Martin Luther King


YueYing Zheng
3r ESO

MARTIN LUTHER KING (1929 - 1968)
Martin Luther King va néixer el 15 de gener de 1929 a Atlanta ( Geòrgia ) . Geòrgia era un dels estats del Sud , ia causa de l'esclavitud , en l'època dels grans camps de cotó , hi havia una gran comunitat de negres , fills d'antics esclaus . Aquests no tenien els mateixos drets que els blancs , i eren marginats. En aquests llocs es produïa " segregació" (és a dir separació de blancs i negres ) , en gairebé tots els serveis i establiments públics (col · legis , transport públic , bars , perruqueries ... ) . Tan exagerat era que a les portes dels establiments hi havia cartells que indicaven " Whites Only" , perquè no entrés la gent de raça negra . Hi havia també nets serveis per a blancs a lesgasolineres , i altres ja no tan nets per als negres . Els governs mateixos eren racistes , i per això permetien aquesta segregació .
Martin Luther King era el fill menor d'un baptista , i el seu avi també havia estat un home religiós . Des d'una edat primerenca , King es va ressentir contra el sentimentalisme religiós , i es va qüestionar les interpretacions que es feien de les Escriptures Sagrades .Tanmateix , va admirar enormement als líders de l'Evangeli negres , com el seu pare .. Va veure l'església com un mitjà per millorar les vides dels afroamericans .
El mateix any en què King va ser nomenat pastor a Montgomerie , el Tribunal Suprem dels Estats Units va acabar amb l'educació segregacionista que encara es mantenia en els estats del Sud .

Un any després, en 1955 , una dona negra va serarrestada per no cedir el seu seient a un blanc . Rosa Parks , costurera d'Alabama , va passar a la història per aquesta acció .. Ara té 83 anys , i als Estats Units és considerada la " mare " del moviment civil per la igualtat de drets . S'ha passat tota la seva vida lluitant , i avui afirma "encara no he acabat , no es pot estar satisfet , es corre el risc de tornar passiu " . L'1 de desembrede 1955, dia en què va ser detinguda , va marcar l'inici d'una nova època .

Després d'aquell dia , va començar la lluita de moltes persones , entre elles Martin Luther King .. La comunitat negra va iniciar un boicot contra les empreses de transport , que el mateix King va encapçalar . Les protestes que van realitzar van durar 381 dies , i van arrestar i empresonar MLK , la seva vivenda va serdestrossada i va rebre moltes amenaces de mort . No obstant això , King mai va utilitzar la violència en elles , tal com havia après de Gandhi . Les seves armes van ser les manifestacions , les assegudes , els tancaments , i sobretot les seves paraules .

El 1956 va acabar el boicot , amb el triomf de la comunitat negra . El Tribunal Suprem va acabar amb la segregació en el transport de la ciutat.

Després d'això , King va passar a ser un líder molt respectat . Llavors , els clergues negres de tot el Sud van fundar la "Conferència de Líders Cristians del Sud" ( SCLC ) , i van anomenar president .



Durant 1958 va publicar el seu primer llibre , " Stride Toward Freedom : The Montgomerie Story " (El Gran Camí cap a la Llibertat : la història de Montgomerie ) . En ell explicava commitjançant la no - violència aconseguir vèncer en el boicot als autobusos .

En una visita que va realitzar a l'Índia l' any 1959 , va poder desenvolupar més clarament la seva comprensió del " satyagraha " , principi de persuasió no violenta de Gandhi , que sempre havia admirat i utilitzava com a principal instrument de protesta social .

Un any més tard , va deixar la pasturat en Montgomerieper exercir al costat del seu pare a l'Església Baptista de Ebenzeber ( Atlanta ) . Va aprofitar això per participar més eficaçment en el moviment nacional dels drets civils . Tanmateix , no va tornar a mobilitzar masses per les seves reivindicacions fins passats cinc anys del de Montgomerie ..

Mentre ell es movia cautelosament , els estudiants negres universitaris van prendre la iniciativa ,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS