blancaflor

Páginas: 2 (318 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2014
Mariona Dotras
CATALÀ
Comentaris de text.

BLANCAFLOR.
1. anàlisi formal:
Poema de 14 estrofes de 4 versos cadascuna menys la última, cada vers està format deset síl·labes, per tant podem dir que és un romanç en el qual els versos estan partits cadascun en dos hemistiquis de 7+7 i que són versos realment de catorze síl·labes.2. anàlisi de continguts:
És una narració on Blancaflor és la protagonista, és la dama que feia set anys que no veia al seu marit, i mentres ella es pentina arribaun vaixell amb un cavaller que li parla del seu marit i li diu que ell s’ha tornat a casar, ella llavors diu que si en ha pogut esperar set anys podrà esperar-ne set mési si no es posarà de monja en un convent.
Llavors el cavaller diu a Blancaflor que que faria si apareixes el seu marit i ella diu que faria florir les flors i lesponcelles badar-se, llavors davant seu, apareix el seu marit i s’abracen i ploren tots dos de felicitat.
Com a desenllaç, els roses floreixen en un segon pla.
El temaevidentment és amorós i parla del dolor d’una dona al no saber si tornarà el seu marit i com la felicitat s’apodera d’ells al veure’s un altre cop.
Els personatgessón:
Blancaflor
El cavaller
El marit
Ella es troba en un castell a prop del mar i com a temps extern podríem estar parlant d’una princesa de l’edat Mitjana.
Hi haelements màgics com per exemple el fet de fer florir les flors si torna a veure al seu marit, és totalment imaginari, les flors floreixen soles.
Pel que fa als elementssocials podem dir que es tracta d’uns senyors, no gent del poble, simple, ja que Blancaflor es pentina amb una pinta d’or i no s’ho podia permetre qualsevol.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Del Mito de Medea al cuento de Blancaflor
  • Analisis Propp De Blancaflor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS