blNDIN

Páginas: 2 (430 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2013
ESTRUCTURA NARRATIVA:
El Blandín, malgrat no tenir un únic fil argumental i estar constituït per una successió constant d'aventures, pot ser estructurat en tres parts.

-La primera part abarcadesde l'inici fins a la separació dels dos amics. En ella se'ns anuncia el contingut de la narració i se'ns presenten i caracteritzen els personatges a través de dues aventures, continuació l`gica l'unade l'altra.

-La segona part segueic les aventures dels dos cavallers per separat i culmina amb el desencantament de Brianda. Com ja s'havia insinuat en la primera part, mentre Guiot es vençut,Blandín triomfa i resulta vencedor.

-La tercera, per últim, reprèn la narració a partir del moment en què ambdós cavallers es van separar, els posa novament en contacte en una nova aventura deBlandín, i es precipita cap al final de la novel·la, on es concentra el seu sentit, a manera de conclusió i consell.

L'acció -que es desenvolupa am molta rapidesa, i fins i tot precipitació- i els diàlegsdominen tota la narració. Gairebé no hi ha elements descriptius, i els pocs que hi apareixen, en les escenes de batallas sobretot, es repeteixen contínuament, i no van més enllà d'unes poquespinzellades.
Blandín de Cornualla és, narrativament, una novel·la força esquemàtica. Només les escenes de batalla són una mica més desenvolupades, i això amb una pobresa de mitjans expressius evident.
Elspersonatges són extraordinàriament plans, sense complexitat, sense conflictes interns, i sense cap evolució al llarg del relat.
Malgrat tot aixó, l'autor del Blandín mostra un cert domini de latècnica narrativa en la manera de lligar els diferents episodis i, en especial, en la unificació del relat en un únic fil narratiu, després de la narració de les aventures que Guiot i Blandín segueixen perseparat: aquesta unificació es fa a través d'un parlament del protagonista, que d'altra banda resumeiz l'acció de la novel·la fins al momentde la separació, seguint també en això el model de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS