bloc 5

Páginas: 2 (406 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2014
Joan Roís de Corella 

Per començar ens centrarem en un trobador català. Joan Roís de Corella. Nascut a Valencia al 1435 i va morir també a Valencia l’any 1997. Era cavaller i mestre en teologia.I fou el millor poeta valencià de la època.

Estil
Corella escriu en un estil retòric, culte, en una prosa que imita els autors clàssics i que ha estat anomenada pels crítics prosa d'art.
Laseva obra en vers es caracteritza per parlar de l'amor des d'una perspectiva desenganyada i trista. També va escriure poesia religiosa.
Obra
La balada era un gènere creat pels trobadors per cantarhistòries d’amor. Tenia sempre acompanyament musical i fins i tot es podia dansar. 

Aquesta balada presenta dos ocells que estableixen un diàleg amorós: una garsa i una esmerla, com ametàfora del poeta ila dama.

La primera part, els deu primers versos, són decasíl·labs amb rima creu-creuada i amb dos versos aparellats. La segona part, la declaració amorosa, la constitueixen catorze versos de vuiti quatre síl·labes amb l’esquema de rima següent: 10A/4B/10A/4B/10A/10C/4D/10C/4D/10C/10A/4E/10C/4E/10C

Francesc Vicent Garcia

Francesc Vicent Garcia i Torres va néixer l’any 1578 És el primergran escriptor de la lectura barroca. La seva obra, avarca tots els gèneres : poesia, teatre i prosa.

Estil

Dins el seu estil, destaca el tractament de l'erotisme,

Obra

Aquest poema és elcant a una bella dama que el té encisat. Es basa en un dels trets més característics de l’estètica barroca, el contrast i el joc semàntic entre oposats. L’acció se situa en un terrat i el poeta,contempla com la dama es pentina

El poema és un sonet de versos decasíl·labs amb rima 10A/10B/10B/10A 10A/10B/10B/10A 10C/10D/10E 10C/10D/10E.
Obra 2
S’hi narra la història d’una donzella que, enfaltar-li la seda per brodar, puja a cercar-la a dalt d’una nau i el mariner que la mena se l’endú mar endins, enamorat. Ella es queixa de la seva desgràcia d’esdevenir marinera i de com les seves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bloc 5
  • Bloc
  • Bloc
  • Bloc
  • bloc de notas
  • bloc de notas
  • Bloc de notas
  • Bloc 2_24_25_26_soluc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS