Bluray

Páginas: 3 (512 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
Blu-Ray
El Blu-Ray es un format de disc òptic de nova generació de 12 cm de diàmetre (igual que el CD y el DVD) que ha quedat com l’únic format de emmagatzemament per a vídeos de alta definició. Elsnous discs de Blu-Ray són, a simple vista, similars als DVD de sempre, no obstant poden emmagatzemar fins a 5 vegades més informació y tenen una major velocitat de transferència de fitxers que elsdona noves possibilitats.
Un dels inconvenients del Blu-Ray es que requereixen reproductors amb lectors especials per lo que no poden ser reproduïts per lectors de CD i DVD normals.
No obstant, hiha reproductors de Blu-Ray que sí poden llegir DVD convencionals.

A més a més, s’estan fabricant discs durs de doble faz capaços de ser reproduïts per un lector de Blu-Ray de una banda y un de DVDper l’altra.
La definició per Blu-Ray pot arribar a 1920 x 1080. Esta ultima xifra, 1080 píxels, es la considerada com “Full HD” o alta definició total.

L'ús del làser blau per escriptura ilectura permet emmagatzemar més quantitat d'informació per àrea que els discs DVD, pel fet que el làser blau té una menor longitud d'ona que els làsers usats per emmagatzemar en discos DVD.
La sevacapacitat d'emmagatzematge arriba a 50 gigabytes a doble capa,hi ha 25 GB a una capa.
La consola de videojocs PlayStation 3 pot llegir discos de fins doble capa i s'ha confirmat que està llesta per rebreel disc de 16 capes.

Funcionament:
El disc Blu-ray fa ús d'un raig làser de color blau amb una longitud d'ona de 405 nanòmetres, a diferència del làser vermell utilitzat en lectors de DVD, aquestamb una longitud d'ona de 650 nanòmetres.
Això, juntament amb altres avenços tecnològics, permet emmagatzemar substancialment més informació que el DVD en un disc de les mateixes dimensions iaspecte extern.
Blu-ray obté el seu nom del color blau del raig làser (blue ray vol dir "raig blau"). La lletra “e" de la paraula original "blue" va ser eliminada pel fet que, en alguns països, no es pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Star Wars, Del Celuloide Al Bluray
  • Dvd, Cd Y Bluray
  • bluray

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS