BOCCIA

Páginas: 10 (2337 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2015



















































1- Origen o història de l’esport
2 - Tipus de discapacitat que tenen les persones a qui va adreçat l’esport
3- Reglament

Divisions del joc/classes funcionals/categories en funció del grau de discapacitat
Característiques del material que s’utilitza
Característiques del terreny de jocObjectiu del joc
Durada d’un parcial
Infraccions i penalitzacions més importants

4- Moviments tècnics
5- Aspectes estratègics/tàctics més importants
6- Proposta d’escalfament.
7- Aplicació dels aprenentatges realitzats a l’aula a la vida quotidiana.




















1. ORIGEN O HISTÒRIA DE L’ESPORT

La Boccia és originària de Grècia i la practicaven personessense discapacitats. A la dècada de 1970 el van tornar a practicar als països nòrdics, adaptant-los per a les persones amb paràlisis cerebral, el qual el seu compromís es veu afectat per les seves quatre extremitats, depenent d’una cadira de rodes.
Aquesta modalitat està inclosa com a esport paralímpic des de Seúl al 1998.
La Boccia fa la seva aparició a Colòmbia l'any 2000, amb el primerseminari Internacional d'Esport en Paràlisi Cerebral. A partir d'aquest moment s'inicia la pràctica de la Boccia. La població amb paràlisi cerebral i condicions neurològiques similars veu l'oportunitat de practicar esport i arribar a formar part del sistema paralímpic del nostre país.
Els dos primers clubs esportius per a persones amb paràlisi cerebral van ser el Club Águilas Daurades a Bogotà i enMedellín el Club Samadhi.
Inicialment es va realitzar una socialització de l'esport, després es van començar a donar exhibicions i algunes competències entre aquests dos clubs. D'aquesta manera la Boccia va aconseguir popularitzar-se i va començar a créixer el nombre de practicants.

L'any 2005 el Comitè Paralímpic Colombià enforteix la promoció a nivell nacional. L'any 2006 Coldeportes estableixel Comitè pro-federació, aconseguint formar clubs i lligues a nivell nacional. Aquest suport va permetre el naixement de la Federació Colombiana d'Esportistes amb Paràlisi Cerebral FECDE PC a l'abril de 2008. 
Tant com a Espanya, com a Catalunya s’han fet moltes competicions de Boccia.

2. TIPUS DE DISCAPACITAT QUE TENEN LES PERSONES A QUI VA ADREÇAT L’ESPORT
El Boccia principalment estàadreçat als esportistes amb paràlisi cerebral i discapacitats totals o en algunes extremitats.










3. REGLAMENT
DIVISIONS DEL JOC.
Divisions Individuals: En les divisions individuals, un partit consta de 4 parcials excepte en el cas de produir-se un empat. Cada jugador inicia dos dels parcials controlant la bola blanca/diana alternant aquesta funció entre els jugadors. Cada jugadorrep 6 boles de color.
Divisió per Parelles: En la competició per parelles, un partit estarà compost per 4 parcials excepte en aquells casos en què es produeix un empat. Cada jugador inicia un parcial amb la bola blanca. Cada jugador rep 3 boles de color.
Divisió Equips: En la divisió per equips un partit estarà compost per 6 parcials, excepte en el cas d'empat. Cada jugador iniciarà un parcialllançant la bola blanca. Cada jugador rebrà dues boles i el capità de cada equip selecciona al jugador més indicat per llançar a cada moment.

CLASSES FUNCIONALS
Individual BC1:Són esportistes que juguen amb la mà o amb el peu i poden ser assistits per un Auxiliar si l'esportista ho sol·licita. Aquest Auxiliar realitzarà tasques tals com: Ajustar o estabilitzar la cadira de rodes del jugador.Passar una bola al jugador. Arrodonir la bola.

En aquesta divisió cada esportista compta amb 6 boccias.
Individual BC2:Són esportistes independents que juguen amb la mà. Només poden sol·licitar ajuda de l'àrbitre per recollir una bola que els ha caigut o per entrar al camp. En aquesta divisió cada esportista compta amb 6 boccias.

Individual BC3: Són esportistes que utilitzen una rampa per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Boccia Resumen
  • La Boccia
  • Boccia
  • Boccia
  • boccio
  • Reglamento De Boccia
  • Reglamento de boccia
  • Calentamiento inclusivo boccia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS