boig

Páginas: 2 (387 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
L’Organització de les Nacions Unides (ONU) o anomenada també Nacions Unides (NN. UU.), és la organització internacional més gran existent. Es defineix com una associació de govern global quefacilita la cooperació en temes com el Dret internacional, la pau i seguretat internacionals, el desenvolupament econòmic i social, els assumptes humanitaris i els drets humans.
Va ser fundada el 24d’Octubre de 1945 a San Francisco (Califòrnia), per 51 països, en acabar la Segona Guerra Mundial. Aquest organisme té la seva central a Nova York. Per altre banda, la seva central europea està situada aGinebra, Suïssa.
A dia d’avui, aquesta associació és formada per 193 membres i té sis idiomes oficials: àrab, xinés mandarí, espanyol, francès i rus.
La ONU està estructurada per diversos organismes.Els principals són: l’Assemblea General, el Consell de Seguretat, el Consell Econòmic i Social, la Secretaria General, el Consell d’Administració Fiduciària i el Tall Internacional de Justícia. Lafigura pública representant de l’ONU és el Secretari General( Ban Ki-moon actualment).
L’Assemblea General és el principal organisme deliberatiu de l’ONU. Les decisions sobre qüestions consideradesimportants ( relacionades amb la pau i la seguretat, a més d’admissió de nous membres i pressupostos) requereixen 2/3 dels vots totals. En canvi, les decisions sobre altres temes es decideixen per majoriasimple. Cada membre de l’Assemblea té un vot. Aquesta, aprova el seu propi reglament i escull el seu President per a un cert període de sessions.
El Consell de Seguretat va iniciar-se el 17 de Generde 1946 a Westminster, Londres. Posseeix 6 membres, els quals són presents a qualsevol reunió de l’ONU per si és necessària la seva intervenció.
La seva responsabilitat principal és el manteniment dela pau, i es reuneixen quan la pau es veu amenaçada. La primera mesura que adopten envers una denuncia relacionada amb l’amenaça de la pau és l’intent de fer negociar les dues parts del conflicte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS