Bombas atómicas

Páginas: 2 (385 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2013
Hiroshima y Nagasaki, 6 d’Agost 1945: Llançament de la Bomba Atòmica.


A juliol de 1945 Japó es trobava sota una situación molt complicada. Els Japonesos, tres mesos abans, havien demanat alsrussos que feren d’intermediaris per a traure-los de la guerra.
J. McCloy va ser conscient de que el llançament de les bombes atòmiques podria haver-se evitat.

Harry Truman volia una rendició sensecondicions. Encara que Japó ansiara la pau, no li agradava el fet de cedir la seua llibertat a un país estranger.
Aquesta negativa fou utilitzada com excusa pels Estats Units per a portar a termeels bombardeigs a Japó.

El 6 d’Agost de 1945, els Estat Units llancen la primera bomba sobre Hiroshima. Al mateix moment morixen prop de huitanta mil persones deixant un gran nombre de ferits.Truman es va justificar dient que amb el bombardeig la seua intenció era la destrucció de les instal-lacions militars japoneses.

Tres dies més tard, el 9 d’Agosto de 1945, els Estats Units llancende nou una altra bomba. Aquesta fou llançada sobre Nagasaki i va deixar més de cinquanta mil morts al moment inmediat del llançament.

Després d’açó, Japó es va lliurar a Washington.

A més deles víctimes inmediates al llançament de les bombes atòmiques, al anys següents va morir un elevat nombre de persones a causa dels efectes secundaris que la població va patir a conseqüència de la bomba.Fent un balanç de tot el nombre de morts, ascenderia a més de 250.000 persones.

Amb el llançament d’aquestes bombes, els Estats Units pretendía mostrar al món el seu poder de destrucció i ferentendre que era l’únic país que podia tindre aquests artefactes. A més volia posar baix el seu mandat les illes japoneses i evitar un llarg procés de negociacions de pau.

Un dels intel-lectuals queva participar a la creació de les bombes va ser Opeheimer.
Es va acordar la creació de dos bombes atòmiques: una basada en plutoni i una altra en urani. Aquest acord va rebre el nom de “Proyecto...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La bomba atomica
  • Bomba atómica
  • Bomba Atomica
  • la bomba atomica
  • Bomba Atómica
  • La bomba atomica
  • La bomba atomica
  • Bomba Atomica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS