Bon Dia

Páginas: 5 (1212 palabras) Publicado: 18 de abril de 2012
Ferran Lacruz Bosch
Mariona Fortuny Chinchilla
2n ESO B
curs: 2007/2008
Educació Física


OCI ESPORTIU

Activitat esportiva que fa una persona en el seu temps lliure.
Aquestes activitats poden ser realitzades: a la muntanya, a la platja/mar, a la neu...

Les activitats d’oci esportiu poden ser de competició però normalment són amb amics o en solitari fora de concurs.

Muntanya:Muntanyisme

El muntanyisme (fer muntanya) o excursionisme és el conjunt d’activitats que tenen lloc a la muntanya o en l’entorn natural: senderisme, alpinisme, escalada, etc.
Senderisme
És una activitat física o esport que consisteix en caminar a l’aire lliure generalment seguint camins o senders per tal de gaudir de la natura i els paisatges.
Alpinisme
És un esport que consisteix a ferpujades a muntanyes elevades, generalment d’un cert grau de dificultat.

Escalada
Activitat esportiva, derivada de l’alpinisme o esports de muntanya, que consisteix en pujar parets verticals amb l’objectiu de la recerca de la dificultat.

Existeixen diferents disciplines o especialitats:

Escalada en bloc: Nascuda com a tècnica d’entrenament l’escalada en bloc s’ha convertit en una disciplinaper si mateixa.

Escalada en sol integral: Aquesta disciplina, poc difosa, proposa l’escalada de parets de gran alçada en lliure i sense la utilització de corda.

Escalada esportiva: Proposa l’ascensió de parets exclusivament en lliure i utilitzant la corda com a assegurança.

Escalada clàssica: Aquesta és la disciplina tradicional d’escalada. Es tracta d’escalar parets de totes les midesutilitzant les tècniques de “cordada alpina”, o sigui, començant des de baix i fins a dalt d’una sola tirada i utilitzant tan sols allò que som capaços de portar.

Escalada hivernal: Es tracta de l’escalada clàssica realitzada a l’hivern, amb condicions de fred, neu i gel.

Escalada de grans parets (“big wall”): És l’escalada de grans parets verticals, de dificultat extrema, utilitzant tots elsmitjans disponibles.

Escalada en gel: L’escalada sobre parets glaçades ha anat passant de ser una tècnica pròpia de l’escalada clàssica a una especialitat en si mateixa.

Aquests esports es realitzen tots a la muntanya en el temps lliure de les persones es realitzen en grup per la distracció i la diversió de la gent i normalment son esports de risc com per exemple:l’escalada i l‘alpinisme.Bicicleta de muntanya

La bicicleta de muntanya, és el tipus de bicicleta dissenyada per a rutes per muntanya o camp a través.


Modalitats

Al mon de la bicicleta de muntanya de competició es consideren les especialitats següents:
• Rally" o "Cross Country": Competicions per terreny ascendent i descendent. Es solen fer curses en circuits de menys de 10 km i diverses voltes. Tots elscorredors surten simultàniament.
• "Descens": Baixades individuals contrarellotge de dificultat força elevada. El corredor va molt protegit per la gran velocitat que s’agafa.
• "Marató": Prova de rally de gran longitud, en general més de 80 km
• "Freeride": Descens de llarga durada, de fins a més de 10 km. Les bicicletes tenen doble suspensió però són més lleugeres que les dedescens.
• "Dual slalom": Descens en paral·lel.
Si no ti dediques professionalment omples el teu temps lliure anant en bicicleta per la muntanya superant els obstacles que at trobes, es mol bo per que et posa en molta forma física i es disfruta molt.


Neu:
Esquí
És l’esport d’hivern que consisteix a lliscar sobre la neu fent servir esquís.
A les regions on l’esquí ha estat tradicionalmentmés arrelat, a les parts nevades d'Escandinàvia, tan l’esquí recreatiu com competitiu pot referir-se a les variants d’esquí, esquí de muntanya, així com a les internacionalment més conegudes d’esquí.


Snowboard

S’entén per planxa de neu o snowboard una planxa utilitzada per a practicar el descens sobre la neu (surf de neu) amb la peculiaritat que els dos peus van subjectats a la mateixa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Us diré bon dia
  • bon dia
  • bon dia
  • Bon o bon
  • Bon bon
  • Bonos
  • Bonos
  • Bonos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS