Booso

Páginas: 4 (828 palabras) Publicado: 31 de diciembre de 2012
1. Busca informació i defineix amb brevetat els conceptes següents:
* Física quàntica

La física quàntica, també coneguda com mecànica ondulatòria, és la branca de la física que estudia elcomportament de la matèria quan les dimensions d'aquesta són tan petites, al voltant de 1.000 àtoms, que comencen a notar efectes com la impossibilitat de conèixer amb exactitud la posició d'unapartícula, o la seva energia, o conèixer simultàniament la seva posició i velocitat, sense afectar la pròpia partícula (descrit segons el principi d'incertesa de Heisenberg).

Va sorgir al llarg de la primerameitat del segle XX en resposta als problemes que no podien ser resolts per mitjà de la física clàssica.
Els dos pilars d'aquesta teoria són:

- Les partícules intercanvien energia en múltiplessencers d'una quantitat mínima possible, denominat quantum (com) d'energia.
- La posició de les partícules ve definida per una funció que descriu la probabilitat que aquesta partícula es trobi en talposició en aquest instant.

* Partícula elemental

En física, una partícula elemental o partícula fonamental és qualsevol de les unitats bàsiques constituents de la matèria, no formades peraltres unitats i considerades indivisibles segons els coneixements actuals.Actualment les partícules elementals i les seves interaccions queden establertes per l'anomenat Model estàndard de física departícules.

* Model estàndard

La teoria més àmpliament acceptada que descriu el funcionament de l'Univers.
El model estàndard de física de partícules és una teoria que descriu les partículeselementals i les seves interaccions fonamentals electromagnètica, feble i forta.
El model estàndard és una teoria quàntica de camps i va ser desenvolupat entre 1970 i 1973. Des d'aleshores, totes lesdades experimentals mesurades (a excepció de les últimes dades procedents de la física de neutrins que evidencien que els neutrins tenen massa) coincideixen amb les prediccions del model estàndard...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • the big boos
  • boos and job seeker
  • the boos gy
  • jabones BOOS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS