Boris Ieltsin

Páginas: 22 (5449 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2015
Boris Ieltsin:
El provincià que va desmantellar la URSS.


1

“Ieltsin no llegia ni filosofia, ni etica ni moral, res, era gairebé un incult, en podriem dir un autodidacta.” Yuri Affanasiev








Index;
1- Introducció.
2- Com arribem a Ieltsin: Apunt sobre la historia de la URSS fins 1985, énfasis en societat. Apunt sobre glasnost i Perestroika i del funcionament de Gorvachov com a governant.3- Breu biografia de Ieltsin abans d’arribar a Moscou

4- 1985 - novembre de 1987. Primera epoca a Moscou.

5- Novembre de 1987 - març 1989. Ostracisme.

6- Març de 1989 – maig de 1990. Oposició parlamentaria.

7- Maig de 1990 – agost de 1991. Oposició institucional.

8- Agost 1991 – Desembre 1993.  Epileg. Govern i consolidació.

9- Conclusions.


1- Introducció:
Boris Ieltsin era un home deprovíncies, això no es un fet despectiu però tampoc una virtut només un factor que cal tenir en conta per entendre el personatge en el seu conjunt. Fill d’una comunitat rural a pesar de ser ciutadà de la URSS va ser batejat en l’església ortodoxa, el seu pare va ser empresonat per dissident, Boris va poder ocultar l’historial del seu pare en el seu ascens dins el partit.
Ieltsin es una figuracontrovertida per alguns un reformador excepcional per d’altres un populista mogut per interessos personals i borratxo de poder i vodka. El cert es que el seu caràcter potent i convuls és un factor determinant en a seva carrera i també és el principal mèrit pels seus ascensos però també va ser un factor de risc que va poder posar-lo en perill, el fet es que és un personatge que va saber jugar les sevescartes i va saber ocultar-ne d’altres.
La intenció del treball és fer una aproximació a la figura de Ieltsin en el seu ascens al poder centrant-me en aspectes politics i socials rellevants en aquest moment, es inevitable parlar breument de Gorvachov i la perestroika però no es vol incidir profundament en aquestes qüestions si no en el paper de Boris Ieltsin, també es parlarà dels conceptes d’URSS iRússia.
Cal tenir molt en conta que Ieltsin va créixer a l’ombra de Gorvachov per tant els anys de la glasnost i la perestroika son claus per entendre l’ascens d’aquest personatge al primer pla de la política nacional dins la URSS es important saber que sense el context creat per Gorvachov un polític opositor no podria haver guanyat tanta popularitat i de fet sense Gorvachov no hi hauria hagutpossibilitat d’una política d’oposició. Per tant sense Gorvachov no hi ha Ieltsin igual que no hi ha Stalin sense Lenin.
Un dels objectius del treball es també entendre com un personatge com Boris Ieltsin va ser capaç de desmantellar una potencia mundial amb un sistema econòmic i polític teòricament estables.
Pel que fa materials consultats m’he centrat en llibres tant escrits en el període tractat composteriors i amb diferents posicionaments en la qüestió per intentar obtenir una visió global, també he fet servir un documental i diferents recursos web.
A nivell personal els meu coneixement de la figura de Ieltsin abans de començar el treball era escàs, sabia el que havien dit les noticies i el poc que havia indagat per curiositat personal, sabia que havia estat operat a Barcelona, que va serqui va desmantellar la URSS, coneixia la seva afició pel vodka, vaig veure per televisió la seva retirada del poder i també la noticia de la seva mort.

2- Com arribem a Ieltsin:

La URSS és un estat sustentat en un regim nascut dels ideals de la revolució de 1917 i corromput per la figura d’Stalin i el terror imposat per aquest, el regim vivia de la historia recent, de la guerra i l’orgull per lavictòria, de l’oposició oficial a l’imperialisme americà i dels petits èxits que representaven certs avenços tecnològics com ara els de la carrera espacial.
A la URSS estat i partit tenien una separació mínima i des d’Stalin el partit havia deixat de tenir tendències i correts internes, només hi havia una dogmàtica ideologia oficial. Donada aquesta circumstancia entre d’altres coses resultava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BORIS
  • boris
  • Boris
  • Spinning Boris
  • Boris izaguirre
  • Alimentación Boris
  • BORIS LIMA
  • Boris Vian

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS