Born This Way

Páginas: 9 (2193 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2013
1. Caracteritza la crisi económica actual del món desenvolupat.
La crisi econòmica es va iniciar l’any 2008, es va originar als Estats Units, per part de les entitats bancàries i d’hipoteques d’alt risc. Per a fer front a la manca de liquiditat bancària es van injectar diners públics als bancs. La crisi financiera va paralitzar el fluix del crédit. Es va estendre per Europa i va afectar alsestats de la zona euro. En españa, disminució de crèdits a les families i a les empreses petites per part dels bancs, gast inadecuat de les polítiques del gobern central, la corrupció de la política, la competitivitat i el deteriore de producció i l’alta dependència del petroli. Per a fer front a la falta de diners públics comencen amb els recorts en sous, educació, sanitat, etc. I amb la pujadadels imposts, com el IVA, l’aigua, el gas, etc. Els bancs no donen crèdits a les empreses per a que puguen invertir, llavors, aquestes tanquen i persones van a l’atur. El BCE vol injectar diners a Espanya però, que després Espanya se’ls torni amb uns interessos alts, en davant encara no ha acceptat.
2. Explica en que van consistir els canvis socioeconomics produïts a Europa a partir del S. XIX.Degut a la producció d’hacer hi ha una expansió de la industrialització i revolució dels transports. El ferrocarril servia per a les mines i després li van injectar una locomotora, llavors, també servia per a transportar. Amb els barcs van fer el mateix. Aument del comerç interior i exterior. També la banca va a tenir un paper important.
3. Explica breument dos dels principis que vancaracteritzar el liberalisme económic i la significació histórica d’Adam Smith.
L’interés personal i la recerca del màxim benefici son el motor de l’economia.
Els diversos interessos s’equilibren en el mercat gràcies al mecanisme dels preus que adapta l’oferta a la demanda. Adam Smith es nomenat el fundador de l’economia per La riquesa de les nacions.
4. Ressenya dues de les innovacions de caráctertecnic que van afectar al camp durant el segle XIX i explica les consequencies que van tindre.
Nous métodes de cultiu i mecanització progresiva (segadora i trilladora). Van a oferir un aument de la producció i una dieta rica i variada a la població.
5. Explica breument com els canvis en la propietat de la terra, produïts quan la revolució liberal va triomfar, van afectar al camp.
La propietatsenyorial es va convertir en propietat privada, llavors, els propietaris podien tancar les seves propietats (lleis de tancament), fer-hi les transformacions que volgueren i expulsar-ne als llauradors. Aplicació de nous métodes i tècniques de cultiu.
6. Que eren els gremis? Què va suposar la seua dissolució quant a la producció de bens?
Els gremis son els treballadors d’un mateis ofici. Sonels antecedents dels sindicats del segle XIX. Amb el desenvolupament de la indústria moderna i la fallida dels tallers artesanals, els oficials i els mestres es van a anar a la desocupació. Els obrers s’unien i formaven sindicats per a lluitar contra la burgesia i els seus abusos.
7. Explica les conseqüencies del sistema fabril en l’organització del treball, en la productivitat i en elsbeneficis empresarials.
El sistema fabril de producció, que consisteix en la concentració dels treballadors i de les máquines en grans edificis, les fàbriques. Tot es mecanitzat, cada obrer es dedica a una part del procés de producció. Hi ha més producció, per lo tant més benefici.
8. Ressenya la importancia del carbó mineral en el procés industrialitzador del segle XIX.
La utilització del carbóde coc va a permetre aumentar la producció de ferro gràcies a la seua gran potencia calorífica.
9. Explica el canvi qualitatiu que van produir les noves fonts de energia en el sistema productiu.
L’electricitat i el petroli van a desbancar al carbó. L’electricitat es va produir en centrals hidroeléctriques, i va a tenir moltes aplicacions en la indústria, transport, comunicació, etc. El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Born this way en glee
  • Born this way
  • Born this way
  • born this way
  • born this way
  • Born This Way Lyrics
  • Born this way
  • Letra born this way

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS