Borriaud

Páginas: 4 (827 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2014
 Lectura: Borriaud, Nicolas- Estética Relacional




El terme “estètica relacional” te com a font origen un text publicat pel catàleg de l'exhibició de “Traffico”que va ser exposat al CAPC (Contemporary Museum de Bordeaux). Ha estat traduït a deu idiomes.
Estètica relacional, és el resultat de la compilació de retalls i reescriptures d'articles publicatsprèviament a catàlegs d'exposicions o revistes,això li confereix un caràcter fragmentari de l'obra. Nicola Borriana és l'introductor d'aquest concepte d'estètica relacional, amb el seu llibre publicatal 1998 a França.
Les preguntes retòriques amb les que Bourriaud obre el pròleg plantegen temes com: ¿Quin és l'origen dels malentesos que rodegen l'art dels anys noranta? ¿Quines son les apostesreals de l'art contemporani, les seves relacions amb la societat, amb la història i amb la cultura?
Per poder entendre millor què és la forma “relacional”, Bourriaud explica les pràctiquesartístiques contemporànies als anys noranta. Cal destacar que l'autor rebutja totalment la idea dels que afirmen que l'art contemporani no desenvolupa un projecte cultural o polític i que els seus aspectes notenen base teòrica.
L'art és considerat com un estat de trobada i la forma de l'obra contemporani s'estén més enllà de la seva forma material, és una amalgama (un principi aglutinant dinàmic),una obra d'art, és un punt sobre una línia. Però per tal que la forma quedi complerta és imprescindible la mirada de l'espectador, de l'altre.
És precís, doncs, reparar en com Bourriaud discuteixamb les consignes “modernes” que marquen un criteri essencialista per l'art,, les quals també reivindiquen valors com la continuïtat i el progres, argumentant que per a l'estètica relacional “Laactividad artística no tiene unaesencia inmutable”. Un altre punt en el que l'autor indaga és en la figura de l'artista com un semidéu i reconeix que actualment aquesta posició de l'artista ha variat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Borriaud
  • Estetica relacional, nicolas borriaud
  • Posproducción nicolas borriaud
  • Entrevista as nicolas borriaud

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS