Botjeria

Páginas: 5 (1150 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2012
El pont de la Mar o pont del Mar és un pont de València que creua el riu Túria i connecta els barris de Mestalla i el Pla del Remei. Relaciona, doncs, el passeig de l'Albereda amb la plaça d'Amèrica i el passeig de la Ciutadella. És un pont exclusivament per als vianants, i és dels considerats històrics, ja que va ser construït el 1591, després que una riuada destruí l'anterior.

El pont delReal és un pont de València que creua el riu Túria i connecta el barri de l'Exposició amb el de la Xerea. Relaciona, doncs, el carrer del Comte de Trenor i el passeig de la Ciutadella amb el carrer del general Elío i el passeig de l'Albereda, i a més gran escala, la Ciutat Vella amb l'avinguda de Vicent Blasco Ibáñez i la ciutat nova.

El pont de la Trinitat és un pont de València que creua el riuTúria i connecta els barris de la Seu, de la Xerea i de la Trinitat. Al sud, s'enllaça amb els carrers del Salvador, del Comte de Trenor i del Pintor López, i al nord, ho fa amb el carrer de la Trinitat, el d'Alboraia i el de Sant Pius V. A l'eixida nord es troba el Museu de Belles Arts de València.
El Convent de Sant Doménec o Sant Domingo és un dels monuments gòtics més importants de la ciutatde València, fundat per Jaume I i llar de Sant Vicent Ferrer i Lluís Bertran, visitat i protegit pels reis d'Aragó i de la casa d'Àustria, diverses vegades seu de les Corts valencianes, precedent de les llotges de Palma i de València i gran focus religiós i cultural. Monument historicoartístic des del 1931, és un edifici poc conegut a causa del seu restringit horari de visites, ja que alberga laCapitania General de València des de 1840.
El desaparegut Palau del Real era la residència oficial dels reis de València quan visitaven la ciutat, i estava en la vora esquerra del riu, on actualment estan els Jardins del Real. Va ser conegut també com el Palau de les tres-centes claus, en al·lusió als nombre d'habitacions que tenia en el moment de màxim esplendor.
(Derruit)
L'església de SantJoan de l'Hospital, gòtica cistercenca amb alguns elements romànics, és la més antiga de la ciutat de València. Situada a l'interior d'una illa delimitada entre els carrers de la Mar, sant Cristòfol, del Milacre i Trinquet de Cavallers, al barri de la Xerea dins el districte de Ciutat Vella, el seu nom es deu a l'orde de Sant Joan de l'Hospital o orde de Malta. Des del 1943 és monumenthistoricoartístic i des del 1966 està dirigida per l'Opus Dei.

Els Banys de l'Almirall és un edifici que se situa junt amb el Palau de l'Almirall d'Aragó, en el barri de la Xerea, districte de la Ciutat Vella de València, d'arquitectura islàmica, construït en el segle XIII i utilitzat fins al XX.

La Iglesia Catedral-Basílica Metropolitana de la Asunción de Nuestra Señora de Valencia, llamadapopularmente “Seu” en valenciano, es sede del arzobispado de Valencia y está dedicada por deseo de Jaime I —siguiendo la tradición del siglo XIII—- a la Asunción de Santa María. Fue consagrada el año 1238 por el primer obispo de Valencia posterior a la Reconquista, Fray Andrés de Albalat. Se encuentra sobre la antigua mezquita de Balansiya, que a su vez se había alzado sobre la antigua catedralvisigótica.

L'edifici de l'Almodí se situa a la plaça de Sant Lluís Bertran num. 1, formant una bonic conjunt amb el palau dels Escrivà i la casa natalícia de Sant Lluís Bertran, en el barri de la Seu de la ciutat de València, l'Horta, País Valencià.
En l'actualitat serveix com a sala d'exposicions de l'Ajuntament de València.



El Monestir de la Trinitat o també el Reial Monestir de laSantíssima Trinitat està situa a la vora del riu Túria al seu pas per la ciutat de València, l'Horta, País Valencià. És el conjunt conventual més antic de la ciutat que resta habitat, i té gran importància històrica, el va fundar la reina Maria de Castella i hi està soterrada, i artística, tant per l'art moble que conserva com per la seua arquitectura. També importància cultural, ja que durant el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS