BOTOX: EL TRIOMF DE L'AGULLA

Páginas: 4 (862 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2013


BOTOX: EL TRIOMF DE L'AGULLA

1.

a. Aplicacions terapèutiques del Botox:

La doctora Martí, neuròloga, ens mostra els usos terapèutics del Botox. La toxina botulínica s'utilitza per apacients que pateixen espasmes o contractures musculars anormals, com en el cas de la pacient del vídeo, a qui li costa moure els músculs de la boca i la molesten quan menja. La injecció del Botoxs'administra amb una agulla estirant el cap de la pacient cap enrere i obrint-li la boca, i doncs se li injecta al múscul que volem que es relaxi. Aquest procés s'ha de repetir cada tres mesos per tald'evitar que els músculs es tornin a contraure.

Per a que aquesta toxina tingui usos beneficiosos, s'ha d'utilitzar petites quantitats (1ng = 20 unitats de toxina) i posant-la al múscul concret. Pertant, la persona qui ho injecta ha de tenir coneixements de l'anatomia humana i de la posició dels músculs. Les infiltracions del Botox fan que els músculs es relaxin i la patologia dels pacientsmilloren.

b. Aplicacions estètiques del Botox:

Les arrugues apareixen degut a la contracció dels músculs, i amb la gesticulació de la cara, hi han músculs que sempre queden tensats.

El Botox no fadesaparèixer les arrugues, aquestes tornen a aparèixer quan marxa l'efecte. El que fa el Botox és desequilibrar les forces dels músculs. L'efecte farmacològic de la toxina botulínica té lloc a nivellde la unió neuromuscular, és a dir, en l'espai sinàptic. En aquesta regió de transició entre el nervi i el múscul, es produeix l'alliberament d'acetilcolina, un neurotansmissor necessari per a lacontracció muscular. La toxina actua inhibint la síntesi d'acetilcolina i bloquejant els receptors de la cèl·lula muscular.
En l'aplicació terapèutica, es fan servir 20 unitats de toxina, en l'aplicacióestètica, en canvi, es fan servir entre 30 i 50 unitats. El tractament s'ha de repetir cada 6 mesos.

c. Aspectes psicològics:

Per a certes persones és molt important sentir-se més joves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Botox, el triomf de l'agulla
  • El botox
  • Botox
  • botox
  • Botox
  • EL TRIOMF DE LA VOLUNTAT
  • Terapia botox
  • Migraña y Botox

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS