Branques de la filosofia

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2015
Branques de la filosofia:
Epistemologia: Estudia els problemes relacionats amb el coneixement. (origen, condicions de possibilitat, límits...) i la relació entre el subjecte que coneix i l’objecteconegut.
L’epistemologia s’ocupa de respondre preguntes com “Què podem conèixer?” o “Com sabem que el que coneixem respecte el món és veritable?”
Lògica: S'ocupa de les formes que utilitza la nostraraó per a l'organització dels coneixements que obtenim a través del nostre contacte amb el món. Estudia el raonament, les seves classes i la seva validesa. Ofereix un conjunt de regles generals quepermeten comprovar si un raonament és correcte o incorrecte.
Metafísica: La paraula "metafísica" és el nom que va donar un filòsof del s.I a.C. (Andrònic de Rodas) a certs tractats d'Aristòtil que, eneditar-los, els va situar a continuació dels tractats de física (metá ta physikà, "més enllà dels llibres de física"). En aquests escrits Aristòtil tracta el que ell considera "filosofia primera" ofonamental, aquella part més bàsica i important de la filosofia, necessària per a qualsevol reflexió posterior. El tema d'aquesta filosofia primera és l'ésser (el que és o existeix) i les seves causes.
Lametafísica es pregunta per la naturalesa de l'existència i per com el que existeix ha arribat a existir, preguntes sobre l'estructura de la realitat, sobre la ment i el cos, sobre Déu, el temps,l'espai... estenent el terreny del coneixement cap a temes que la ciència no ha pogut comprovar.
Antropologia: És l'estudi o la reflexió general sobre l'ésser humà en totes les seves dimensions: biològica,cultural i social. S'ocupa d'estudiar l'origen i el desenvolupament de la condició humana. S'estudia quines són les característiques definitòries de l'ésser humà i fins a quin punt l'ésser humàconstitueix un món a part en el conjunt dels éssers vius de l'univers.
Ètica: L' ètica o filosofia moral és l'estudi de les accions morals i la justificació dels codis morals de comportament. Es planteja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum filosofia: Les branques de la filosofia, els limits del coneixement i el procés d'hominització
  • filosofia filosofia
  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS