brasil

Páginas: 11 (2691 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013
BRASIL
Estudi sectorial de la Republica Federativa de Brasil (en potuguès República Federativa do Brasil) per l’identificació sobre les oportunitat i amenaces que dona aquest pais respecte l’exportació.
FITXA TÈCNICA:
República Federativa do Brasil
Republica Federativa del Brasil

Bandera

Escut


Lema: Ordem e Progresso
(portugués: 'Ordre i Progrés')


Capital
Brasilia
Ciutatmés poblada
São Paulo
Idioma oficial
Portugués


Forma de govern
Republica federal presidencial
Presidenta
Vicepresidente
Dilma Rousseff
Michel Temer


Superficie:

 • Total
8 514 877 km²
 • % agua
0,65%
Fronteres
14 691 km
Població total
Posició 6.ª
 • Cens
201 032 714 hab. (2013)
 • Densitat
23,61 hab./km²
PIB (PPA)
Posició 6.ª
 • Total (2011)
US$ 2 293,803 milmillions
PIB (nominal)
Posició 6.ª
 • Total (2011)
US$ 2 421,637 milions
 • PIB per cápita
US$ 12,339
IDH (2012)
0,7306 (85.é) – Alt
Moneda
Real (R$, BRL)
Membre de:
 ONU, OEA, CSN, Unasur,CPLP, Mercosur, G8+5, G-20, Grupo de Río,BRICS.















DADES:
Brasil, fins llavors habitat per indígenes, va ser descobert pels europeus en 1500, per una expedició portuguesaliderada per Pedro Álvares Cabral. Després del Tractat de Tordesillas, el territori brasiler va ser el segment del continent americà que va correspondre al regne de Portugal, del qual va obtenir la seva independència el 7 de setembre de 1822. Així, el país va passar de ser part central del regne de Portugal a un imperi per finalment esdevenir una república. La seva primera capital va ser Salvador deBahia, que va ser substituïda per Rio de Janeiro fins que es va construir una nova capital, Brasília. La seva constitució actual, formulada en 1988, defineix el Brasil com una república federativa presidencialista.9 La federació està formada per la unió del Districte Federal, els 26 estats i els 5565 municipis.
Té una extensió de 8 milions i mig de quilòmetres quadrats (47% de l'Amèrica delSud), amb una població de més de 200 milions d'habitants,segons dades estimades al (2013). Té fronteres amb la Guaiana Francesa, Surinam, la Guyana iVeneçuela al nord; amb Colòmbia, el Perú i Bolívia a l'oest; i amb el Paraguai, l'Argentina i l'Uruguai al sud, i limita a l'est amb l'oceà Atlàntic. Es divideix políticament i administrativa en 26 Estats i un districte federal. La meitat nord del país ésocupada per la conca de l'Amazones. Al sud es troba la conca del Riu de la Plata, amb els rius Paraguai, Paranà i Uruguai. La tercera conca més important és la del riu São Francisco. Al centre del país es troba una zona d'altiplans, on destaca el Mato Grosso, i al sud i a l'est hi ha cadenes de muntanyes. La màxima altitud és el Pico da Neblina (2.993 m).
La seva capital,Brasilia, amb més dedos milions d'habitants. Les ciutats més importants són: São Paulo, amb més de deu milions; Rio de Janeiro, amb uns sis milions; Salvador, Belo Horizonte i Fortaleza.
Brasil és l'únic país de llengua portuguesa del continent americà, i el país amb major nombre de lusòfons del món. La religió amb més fidels és elcatolicisme, sent el país amb major nombre de catòlics del món, tot i que un percentatgeconsiderable de la població és evangèlica.La societat brasilera és una de les més multiracials del món, en ser formada per descendents d'europeus, indígenes, africans iasiàtics.

GEOGRAFIA I CLIMA
La topografia brasilera és molt diversa ,inclou diferents turons , muntanyes , planes i altiplans. Gran part del terreny es situa entre 200 a 800 metres d’altitud. La major part de les terres altesse situen principalment a la part sud del país. El nord-oest brasiler és un altiplà composta per un terreny ampli interromput per alguns turons . La regió sud-est és més accidentada , amb una massa complexa de serralades i serres que arriben a altituds de més de 1200 metres. Aquests accidents inclouen la serra de la Mantiqueira , la serra del Espinazo i la serra del Mar, al nord , l'escut...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Brasil
  • Brasil
  • Brasil
  • Brasil
  • BRASIL
  • BRASIL
  • BRASIL
  • Brasil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS