Braza

Páginas: 7 (1556 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
Índex

-Descripció de l’estil braça

-Full d’observació

-Comentari full d’observació

-Diagnòstic

-Exercicis per la millora i correcció del propi estil

-Bibliografia
Descripció de l’estil braça:
Posició corporal: En el cicle de moviment complet, s’alternen dos posicions fonamentals, una de màxima extensió i l’altre de màxima flexió.

Màxima extensió: Tindrà que ser lo méshidrodinàmica possible, amb la mínima inclinació del cap als peus. Els braços estaran estesos i dirigits lleugerament cap avall. Els malucs i les cames estaran a prop de la superfície de l’aigua i aquestes estaran juntes en extensió i amb els peus amb flexió plantar. El cap es manté submergit i inclinat cap endavant.
Màxima flexió: El tronc està inclinat amb els malucs submergits i les espatllesfora de l’aigua. Els braços estan flexionats per sota i davant el cap, iniciant el recobrament. Les cames estan flexionades a nivell del genoll i poc flexionades a nivell de maluc per iniciar la patada. El cap es troba a la màxima altura amb una posició natural, en prolongació del cos.
Acció de braços: La braça és l’únic estil que la seva braçada te la recuperació dintre l’aigua, o el que és elmateix: Recobrament aquàtic. Es divideix en tres fases:
Agafada
Tracció
Recobrament
L’acció dels braços es simultània on es parteix d’una posició de braços estirats, a partir d’aquí, els braços s’obren cap a fora, per després canviar l’orientació de les palmes de la mà i mitjançant la flexió dels colzes, acostar les palmes de la mà una cap a l’altre.


Acció de cames:. La patada de braça lapodem dividir en cinc fases:
Desllisament: Fase de màxima hidrodinàmica, les cames completament estirades.
Recobrament: Es el moment en que las cames se recuperen a la posició de "preparació", es a dir, quan els peus es porten fins als maluc.
Batuda exterior. Comprèn des de que les cames estan preparades (màxima flexió) fins la meitat de la patada.
Batuda interior. aquesta es la única fasepropulsora de la acció de cames. Comprèn des de la meitat de la patada fins que las cames estan casi por completo estirades.
Elevació.

Respiració: El nedador inspira en cada braçada quant la cara traspassa la superfície de l’aigua, en el moment en que les mans es porten cap a dins. S’espira dins del aigua a través de la boca i del nas mentres s’acaba d’estirar per complet els braços,mantenint el cap entre ells i mirant cap a baix.
Un bracista que nedi correctament te que respirar en cada braçada sense perdre velocitat.
Coordinacions :La coordinació correcta es: braçada - respiració - patada - extensió.


Braços - Respiració: El cap inicia la seva elevació al principi de l’agafada, sense un moviment actiu, seguint l’acció general del cos. Aconsegueix la màxima altura al finalde la tracció o al inici del recobrament, essent aquest el moment de la inspiració. Després el cap va cap endavant i cap en sota per submergir-se.


Braços - Cames: Les cames recobren durant la tracció dels braços i efectuen la patada durant la segona part del recobrament dels braços, havent de acabar-lo abans de la patada, per que aquesta es realitzi amb el cos més allunyat possible.Comentari full d’observació
En el full d’observació tècnica es pot observar quina manera tinc de nedar braça després de que el meu company ho hagi anotat. Podem veure que es neda un estil regular de braça, ni mol bé ni molt malament, sinó un es estil mediocre que te moltes coses a corregir.
Veiem, primerament, que hi ha dos errors greus, que són els dos accions de braços: 10)es mantenen elscolzes elevats, orientant adequadament a la superfície i 23) l’acció de braços es simètrica en tot el cicle. Aquest són els més necessitats a corregir.
Seguint l’observació podem veure que la posició corporal es incorrecta, ja que el cos es porta lleugerament en diagonal (les extremitats s’enfonsen i les espatlles no estan del tot equilibrades). En l’acció de braços veiem que hi ha els dos errors...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Brazos
  • Brazo
  • Brazo
  • el brazo
  • Brazo
  • braza
  • Brazo
  • Brazo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS