Breu biografia de Ramon Llull

Páginas: 3 (501 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2013
Ramon Llull va néixer l’any 1232 a Mallorca, per tant estem parlant d’un context històric proper (per no dir immediat) a l’ocupació de Mallorca de Jaume I. Es va formar en una societat cristiana onla formació estava centrada als monestirs i als convents, tot i que també tenia molt contacte amb l’islam. Procedia d’una família benestant i va ser educat en el context d’una elit dirigent. L’any 1263va obtenir un càrrec a la cort de Jaume II, època en que es va sentir cridat per Déu i es va dedicar a estudiar i predicar el “missatge de Déu”, abandonant la vida cortesana. La seva obra estàorientada cap a la creació d’un sistema de pensament que pogués fer descobrir la “veritat” de la religió cristiana als infidels (podríem parlar d’una intenció missionera), la qual s’anomena Art o ArsLul•lià.
Llull va escriure la seva obra entre 1272 i 1315. Va escriure pels volts d’uns 250 textos, fent de la llengua catalana un instrument d’expressió de les branques del saber del seu temps. Llull esconsidera el creador de la prosa literària en llengua catalana. La justificació d’aquesta afirmació és que va tractar en català els temes reservats al llatí.
Ramon Llull va emprar el català com a llenguafonamental i bàsica en la redacció dels seus textos, tot i que també va fer servir el llatí, l’àrab i el provençal, representant així el paradigma de l’època; el llatí de la cultura escolàstica,l’àrab de la civilització àrab i el provençal de la poesia trobadoresca.
Els estudis sobre Llull es fan a partir del treball en textos del segle XIV, per tant, allunyats de l’original i això fa que no esreflecteixin les autèntiques característiques de la llengua de Llull, per tant és difícil estudiar-les, llevat de la sintaxi i el lèxic, que s’han mantingut intactes. Es podria afirmar que la sintaxide Llull és sòlid i fàcil de descobrir; per una banda fa construccions llatines i per l’altre utilitza l’espontaneïtat del llenguatge popular. El seu lèxic era molt ric; a causa del caràcter...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Biografia Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS